Kolumni: Avoin kirje Ähtärin pandoille

Tämä organisaatiouudistus voi ensin tuntua hämmentävältä.

Arvon pandat, haluan toivottaa teidät tervetulleeksi Ähtärin eläinpuiston esiintyviksi taiteilijoiksi. Ymmärrän, että tämä organisaatiouudistus voi ensin tuntua hämmentävältä. Pandoilla on muutenkin ollut vaikeaa, ja nyt monen työpaikka siirtyy Kiinasta toiselle puolelle planeettaa. Lienee syytä selittää, miksi työpanoksenne uudessa asemapaikassa on olennaisen tärkeä.

Toisin kuin pandakunta, ihmiskunta jakautuu hallinnollisesti valtioihin. Täällä Ähtärin liepeillä asuva Suomen kansa muodosti oman hallinnollisen yksikkönsä tasan sata talvea sitten. Kyseessä on suuri merkkivuosi, koska meille ihmisille hallinnollisten yksiköiden jaot ovat äärettömän tärkeitä asioita. Miksikö? Tämän perustelu on hiukan hankalaa, mutta sitä voisi varmaan sanoa jonkinlaiseksi uskonnoksi.
Kiina haluaa onnitella satavuotiasta Suomea laivaamalla pandoja merten yli. Lahjojen antaminen on tärkeä diplomaattinen rituaali yhteisöjen vuorovaikutuksessa. Rituaalin uhrilahjana panda on erityisen voimallinen, koska se on niin harvinainen — suorastaan luonnonsuojelun symboli.
Kuten nyt ymmärrätte, uudistuksella on vankat rationaaliset perusteet.

Uudessa tiimissä pääsette työskentelemään innostavassa ilmapiirissä kansainvälisen diplomatian eturintamassa. Kaikki toivovat, että lisäännytte Ähtärissä. Ihmislaji lähettää luotaimia ulkoavaruuteen, mutta se ei vielä ole löytänyt maailmankaikkeudesta juuri mitään niin hellyyttävää kuin pandavauva. Tämä antaa vähän mittakaavaa siihen, kuinka hieno saavutus olisi, jos pystyisimme kansankuntana tuottamaan kantasuomalaisen pandapennun. Että pankaahan (hehheh) töpinäksi.

Kirjoittaja on iltatuottaja.

Markus Kuokkanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.