Kolumni: Ei Kaj juuri muuta voinut, toteaa Launo Päivätie kolumnissaan

Kolumni: Ei Kaj juuri muuta voinut, toteaa Launo Päivätie kolumnissaan

Ei kai tässä enää oikein muuta mahdollisuutta ollut. Kyllä kai poliittinen tulevaisuus sinisissä olisi ollut niin epävarmaa, että kai sitä ihmisen on joskus ajateltava omaakin parastaan.

Kai se kesäkuinen joukkoloikka perussuomalaisista sinisiin oli perusteltavissa sillä ettei hallitus kaatunut. Se ei kai silloin olisi ollut isänmaan etu. Ja kai se olisi tiennyt myös sitä, että monelta hyvältä veljeltä olisi mennyt hillotolppa.

Mutta kai tämä tilanne on nyt jo sen verran vakiintunut, että on aika haistella uusia tuulia. Ja kai se kokoomus on tässä tilanteessa luonnollisin loikkapaikka. Porvareilla kun on Savonlinnan seudulla uskottavan ehdokkaan mentävä reikä, niin kai siihen tilaisuuteen on tartuttava. Niin kuin hukkuva oljenkorteen. Kai se jonkinlaisen mahdollisuuden tarjoaa loikkarillekin.

Kai se jonkinlaisen mahdollisuuden tarjoaa kokoomuskin.

Kaikki ei kai aina ole mennyt kuin Strömsössä. Takinkääntö hallintarekisteristeristä vei kai mahdollisuuden ryhmäpuheenjohtajaksi. Ja kai se hävitty taistelu Savonlinnan opettajankoulutuslaitoksestakin söi kannatusta. Ja söi se miestäkin. Kai se sairastuminen akuuttiin v*****kseen oli perusteltu syy olla silloin pois hallituksen luottamusäänestyksestä. Kai sitä kansanedustajakin voi olla yhden päivän työstä pois ilman lääkärintodistusta.

Kai tämä minullekin tuli yllätyksenä tämä loikkauksen synnyttämä mylläkkä. Ihan puhuivat hallituskriisistä. Mutta ei kai se kestänyt kuin muutaman tunnin. Mutta kai se on niin kuin kokeneemmat sanovat, että tärkeintä ei ole mitä puhutaan, kunhan puhutaan. Kai niitä viisaampiaan on uskominen.

Ei kai se mitenkään satavarmaa ole, että kolmiloikalla eduskuntaan pääsisi. Ja jos ei pääse, niin kai sitä pitää ryhtyä katselemaan vaihteeksi taas rehellistä työtä. Tiskijukaksi olen kai jo liian vanha, mutta kai se Rakkolainen saattaisi ottaa vaikka torille makkaranmyyjäksi.

Launo Päivätie
launo.paivatie@gmail.com

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.