Kolumni: Rouvani ei lämmennyt aneluille — Ero oli vaikea paikka operaattorille

Vaimoni erosi äskettäin pitkään kestäneestä suhteesta, joka loppuvaiheessa tuntui kalliilta ja tehottomalta. Harkinnan jälkeen hän vaihtoi puhelinoperaattoria.

Uuden operaattorin hän valitsi vertailemalla hintoja ja kysymällä tarjouksia. Edelliseltä operaattoriltaankin hän kysyi parempaa sopimusta. Tarjous oli kuitenkin kädenlämpöinen, joten operaattori meni vaihtoon. Uusi operaattori tarjosi nopeamman netin, halvemman hinnan ja paremmat ominaisuudet.

Tämä oli selvästi hankala paikka vanhalle operaattorille, joka oli kuvitellut suhteen olevan koko elämän mittainen eikä millään tapaa määräaikainen.

Kun tuleva ero alkoi häämöttää, operaattori aloitti yrityksen kuihtuvan suhteen pelastamiseksi.

Ensin tuli tekstiviestejä, joissa haluttiin tehdä parempi tarjous kuin mitä uusi operaattori oli tehnyt. Vanha heila halusi osoittaa olevansa edelleen kilpailukykyinen.

Kun liittymä siirtyi virallisesti uudelle operaattorille, tekstiviestejä tuli lisää. Niissä aneltiin kaipaavaan sävyyn antamaan vielä uusi mahdollisuus, ja hylkäämään uusi heila.

Kun tuleva ero alkoi häämöttää, operaattori aloitti yrityksen kuihtuvan suhteen pelastamiseksi.

Seuraavaksi alkoi puhelin soida. Eksä soitteli perään ja kyseli, onko mitään mahdollisuuksia palata takaisin yhteen? Nyt olisi todella vieläkin paremmat hinnat ja edut kuin uudella operaattorilla.

Rouvani ei lämmennyt aneluille.

Muutaman puhelun jälkeen on pitänyt hieman hiljaisempaa. Kai jätetyksi tullut ymmärsi yskän, kun puheluun ei enää vastattu. Vaimoni oli löytänyt uuden, ja oli onnellinen.

Silti takaraivossa jäytää tunne, ettei entinen operaattori ole vielä päästänyt irti. Puolipelolla kävelemme vaimon kanssa kauppakeskuksissa ja marketeissa, joissa on entisen operaattorin feissarit liikenteessä. Tunnemme syyllistävän katseen takaraivoissamme kävellessämme onnellisena operaattorin myyntipisteen ohitse.

Melkein odotan, että vanha operaattori ilmestyy kohta kostean baari-illan päätteeksi aamuyöstä laulamaan humalaista serenadia makuuhuoneemme ikkunan alle.

Siinä vaiheessa lentää kukkapurkki.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut