Kolumni: Olympiakiekolle ei löydy korvaajaa

Lajin kirkkaiden tähtien poissaolo laskee turnauksen arvoa.

Jääkiekko on lajina joutumassa erikoisen ongelman eteen, mikäli NHL:n pomojen päät eivät käänny olympiakiekon kannalle. Jo aikaisemmin tuli pohdiskeltua sitä, miten loistavan näyteikkunan jääkiekko menettää NHL-pelaajien tähdittämässä olympiakiekossa.
Markkinoinnista viis, mutta pohditaanpa hetki myös asioita itse kaukalossa. Entä jos NHL-pelaajat tosiaan vääntävät taalaliigan pelejä, kun kiekko Gangneungin uudessa hallissa putoaa jäähän? Siihen on nimittäin oikeasti varauduttava.
Lajin kirkkaiden tähtien poissaolo laskee turnauksen arvoa. Se ei ole enää samanlainen kiekkoilun ehdoton huipputapahtuma. Mutta mikä sen paikan ottaa, vai ottaako mikään?

Jääkiekkoa kaksi viikkoa vuodessa seuraava osa suomalaisista on tänään joko nirvanassa tai helvetissä, riippuen siitä, voittaako Leijonat puolivälieräottelunsa. Maailmanmestaruus on maailmanmestaruus, mutta lajin kovimmista nimistä suurin osa on golfkentillä tai vääntämässä Stanley Cupista.
Se ei ole vastaus esitettyyn kysymykseen.
NHL on maailman kovin kiekkosarja. Kaltaisilleni NHL-tietokonepelejä pelanneelle Stanley Cupin finaalit ovat kiekkokauden huipennus — jo siitäkin pakollisesta syystä, että ne ovat kauden viimeiset pelit. Seuratasolla Stanley Cup -mestari on parasta A-ryhmää, mutta tämäkään ei vastaa esitettyyn kysymykseen.
Viime syksynä pelattiin jälleen jääkiekon Maailmancup. Euroopan yhdistelmäjengi yllätti kaikki ja Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaat esittelivät jääkiekon tulevaisuutta, mutta ne eivät oikein sovi yksiin maajoukkuelätkän kanssa. Hyvä yritys, mutta ei mene läpi.

Lopullinen vastaus tiedettäneen hyvin tuskallisesti NHL:n toimistollakin.
Elleivät NHL-tähdet saavu olympialaisiin, ei jääkiekko löydä mistään tarpeeksi arvovaltaista turnausta selvittämään sitä, kuka on kaikista kovin.

Kirjoittaja on Kaakon Viestinnän urheilutoimittaja.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.