Kolumni: Kiitos itäsavolaiselle liikunta- ja urheiluväelle hyvästä vuodesta

Itä-Savon urheilutoimituksen linja tulee ensi vuonnakin olemaan se, että paikallinen urheilu ja liikunta ovat etusijalla. Se on sitä silloinkin, kun Kaisa Mäkäräinen osuu napakymppiin ampumahiihdon maailmancupin kilpailussa, kirjoittaa urheilutoimittaja Jarmo Pesonen.

Tuija Pauhu, Tuija Pauhu

SaVoLi rakensi toimivat tilat Prisman yläkertaan.
SaVoLi rakensi toimivat tilat Prisman yläkertaan.

Vuosi 2018 on käymässä vähiin, joten on kiitosten aika.

Itä-Savon urheilutoimituksen nimissä haluan kiittää kuluneesta vuodesta kaikkia savonlinnalaisia ja seudun liikunta- ja urheiluihmisiä lajeihin ja tuloksiin katsomatta. Taas on tehty erinomaista työtä laajalla rintamalla. Liikutettu ihmisiä vauvasta vaariin.

On saavutettu mitaleita, mutta paljon myös sitä tärkeintä ydintä: liikunnan riemua, onnistumisen elämyksiä ja hyvää oloa. Niitä asioita joita juuri liikunta ja urheilu parhaimmillaan voivat tarjota.

Pettymyksiäkin on taatusti vuoteen mahtunut, mutta nekin kuuluvat asiaan. Parhaimmassa tapauksessa ne kasvattavat ja sisuunnuttavat. Seurojen ohjaajilta ja valmentajilta vaaditaan niiden käsittelyssä osaamista ja asiantuntemusta.

Ilahduttavaa on, että urheiluseuroissa ei ole jääty surkuttelemaan kaupungille tapahtuneita, ikäviäkin asioita, vaan katseet on käännetty tulevaisuuteen ja toimintatapoja on viilattu entistä paremmiksi.

Seurojen välille on alkanut rakentua uudenlainen yhteistyön kulttuuri, joka on poikinut mielenkiintoisia avauksia. Kun jotain poistuu, voi tilalle tulla parempaa.

Olosuhteitakin on saatu kehitettyä. SaVoLin oma sali on ollut jättimenestys, jota muutkin hyödyntävät. Talvisaloon valmistui viimein harjoitusjäähalli ja ensi vuonna Tanhuvaaran Urheiluopistolle nousee jalkapallohalli. Yksi unelma toteutuu taas.

Soila Puurtinen

Talvisaloon valmistui vihdoin ja viimein toinen jäähalli jääurheilun harrastajille.

Itä-Savo haluaa ensi vuonnakin elää tiiviisti mukana Savonlinnan seudun urheilu- ja liikuntaelämässä. Pitkä stipendiurheilijaperinteemme jatkuu ja seuraava valitaan viiden ehdokkaan joukosta heti alkuvuodesta.

Hedelmälliseen yhteistyöhön tarvitsemme kaikkien teidän apua, joten vinkkejä otamme vastaan enemmän kuin ilomielin.

Haluan kiittää myös kaikkia palautetta työstämme antaneita. Aina palaute ei ole mukavaa, mutta niistäkin pitäisi yrittää ottaa opiksi.

Itukan urheilutoimituksen linja tulee ensi vuonnakin olemaan se, että paikallinen urheilu ja liikunta ovat etusijalla. Se on sitä silloinkin, kun hieno urheilija Kaisa Mäkäräinen osuu napakymppiin ampumahiihdon maailmancupin kilpailussa.

Toivotan kaikille erinomaista vuotta 2019. Liikkukaa, kannustakaa ja tunnustakaa väriä, osallistukaa tapahtumiin. Laskekaa kilometrejä ja mitatkaa kaloreita ynnä sykkeitä tai liikkukaa pelkästä liikunnan riemusta.

Hyvä olo liikunnan jälkeen on erinomainen ja kaiken kukkuraksi edullinen mittari.