Kolumni: Kesämekosta kuoriutui nakupelle

Keltainen kesämekko oli harkittu teko saada julkisuutta.

"Keltamekkoinen nainen varasti huomion Olavinlinnan laiturilla – Putinin vieressä myös illallisella"
Näin otsikoi Ilta-Sanomat Venäjän presidentti Vladimir Putinin tuloa Olavinlinnaan kaupungin tarjoamalle päivälliselle. Putinia vastaanottamassa oli keltaiseen mekkoon sonnustautunut kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.).

Sen verran syyllinen juttuun olen itsekin, että tunnistin keltamekkoisen naisen Kososeksi, kun Ilta-Sanomien toimituksesta myöhään illalla soittivat ja kysyivät, tunnenko kuvan keltamekkoisen naisen. Tunnustin tuntevani. Helsingissä eivät tunteneet.
Kohuhan siitä nousi, naisesta keltaisessa kesämekossaan. Etunenässä uutista paheksui muiden muassa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.), jonka mielestä uutinen alensi naisia.
Mitenhän tuo oikein menikään?
Luulen, että huomiota herättävä keltainen kesämekko oli Kososelta harkittu teko saada julkisuutta. Ja sitähän tuli. Näppärästi hän käytti sitä edelleen hyväkseen suhtautumalla siihen huumorilla, toisin kuin tosikkofeministit, jotka kokivat uutisen vain naisia alentavana.

Keltaisen kesämekkonsa ansiosta Kosonen pääsi poseeraamaan nakupellenä Hesarin kuukausiliitteeseen. Riisuutumalla kesämekostaan maan johtavan sanomalehden arvostetussa kuukausiliitteessä hän sai niin paljon lisää julkisuutta, että kanssasisaret kalpenevat kateudesta. Nyt Kosonen tunnetaan myös Helsingissä.
Taloussanomissa Tarja Kuittinen kehuikin Kososta, ettei tämä uhriutunut saamastaan julkisuudesta, vaan käänsi sen omaksi edukseen: " Keskustan ensimmäisen kauden kansanedustajalla on nyt tuhannen taalan paikka näyttää, että hän on paljon muutakin kuin keltamekkoinen nainen".
Juuri näin. Tätä näyttöä Kososelta odotetaan eritoten Savonlinnan seudulla. On odotettu jo jonkin aikaa.

Paljosta muuten vetoa, että keltainen kesämekko hulmahtaa julkisuuteen jälleen eduskuntavaalien alla.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.