Kolumni: Launo Päivätie on sitä mieltä, että pankki jätti asiakkaansa heitteille

Kolumni: Launo Päivätie on sitä mieltä, että pankki jätti asiakkaansa heitteille

Verkkopankki on kelpo kapine arkipäiväisten asioiden hoitamiseen. En kaipaa niitä aikoja, jolloin piti tuhertaa maksupalvelukuorien kanssa tai jonottaa pankin tiskillä laskujensa kanssa.

Mutta joskus sitä voi asiakasparka joutua tilanteeseen, että henkilökohtainen palvelu on tarpeen.

Pari esimerkkiä. Ystävä oli vaihtamassa asuntoa. Mieluinen kolmio löytyi, asunto oli hyvä, paikka mitä ihanteellisin ja hintakin kohtuullinen.

Kauppaa varten ystävä tarvitsi väliaikaisrahoitusta. Hän yritti ottaa yhteyttä henkilökohtaiseen pankkineuvojaan, jonka kanssa oli hoitanut asioitaan vuosia.

Neuvojaa ei kuitenkaan enää ollut. Pankki oli lopettanut henkilökohtaiset pankkineuvojat. Varmaan vienyt saunan taakse. Tästä se ei kuitenkaan ollut vaivautunut ilmoittamaan asiakkaalleen.

Ystävä yritti soittaa pankkiin. Puolen tunnin jonottamisen jälkeen joku vastaisi jossain päin Suomea ja tarjosi puhelinneuvotteluaikaa viikon päästä perjantaille! Se siitä asuntokaupasta.

Toinen esimerkki. Tuttava kuoletti pankkikorttinsa huomattuaan, että tililtä oli kadonnut outoja summia rahaa. Ei toimivaa pankkikorttia, eikä käteistä. Hän oli pulassa.

Tuttava otti yhteyttä pankkiin saadakseen käteistä, jota tilillä oli, mutta johon hän ei ilman korttia päässyt käsiksi. Rahaa ei kuitenkaan herunut, sillä pankissa sitä ei ollut, vaikka tilillä oli. Kassapalvelut oli lopetettu. Pankki kehotti turvautumaan tuttavien tai sukulaisten apuun! Että ilkesikin. Itse se jätti asiakkaansa tylysti heitteille.

Mobiili ja verkko eivät korvaa henkilökohtaista palvelua. Eikä sitä ole se, jos sitä saa puhelimessa viikon päästä perjantaina tuntemattomalta pankkineuvojalta jostain Huitsin Nevadasta.

Taidanpa seuraavan kerran lainan eräpäivänä ilmoittaa pankilleni, että sorry, rahat on loppu. Ottakaa yhteyttä sukulaisiini tai tuttaviini. Ja kun pankista soittavat, perin viiden euron palvelumaksun.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Launo Päivätie
launo.paivatie@gmail.com

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet