Kolumni: Kuninkaalliset satuhäät

Kirjoittajan mielestä olisi ollut hauskaa nähdä Sussexin herttua etsimässä hääpaikaksi maamiesseuran taloa.

Katselin prinssi Harryn ja Meghan Marklen häitä.

Ne olivat aavistuksen kookkaammat kesähäät kuin mitä on totuttu näkemään.

Oli häät parin tonnin tai miljoonien puntien ponnistus, tärkeintä on rakkaus.

Lapsikuorot, jousikvartetit, laulajat, monien pappien pitämät värikkäät puheet ja hevosajelu kunniasaattueessa kansalaisten hurratessa kadulla ovat hieman tyyriimpiä toteuttaa kuin keskivertokansalaisen häät.

Massiivisissa häissä on tarvittu komppaniallinen avustajia, suunnittelijoita ja vaikka mitä väkeä ennen kuin häät on saatu hahmoteltua. Silti Satuhäiden ystävänä olisi ollut mukavaa nähdä Harry ja Meghan itse järjestelemässä häitään.

Olisi nimittäin ollut hauskaa nähdä Sussexin herttua etsimässä hääpaikaksi vanhan linnan sijasta kyläkoulua tai maamiesseuran taloa.

Tekemistä olisi myös aavistuksen liian tiukassa boolissa, jonka ainekset on haettu Virosta tai Latviasta. Hääparin ei varmasti tarvinnut nyt miettiä, montakohan keskiketterää vieraat keskimäärin juovat, että kaikille riittää. Saakohan Williamilta pakettiautoa lainaan juomareissua varten? Paljonkohan Camilla ottaa?

Hieno näky olisi myös Harry naputtamassa hamarapuolella tien varsille itse tehtyjä opastinkylttejä crocsit jalassa tai koristelemassa tyllillä maamiesseuran etupihan kaiteita.

Lisäksi tuoreen Kilkeelin paronin vastuulla olisi hääauton pesu ja koristelu. Kärrynä toimisi paremman (ja hevosten) puutteessa Charlesin vanha Morris. Siinä kun ei ole kovin pahoja ruostekukkia helmassa.

Epäilemättä Dumbartonin jaarlilla voisi olla pähkäiltävää myös iltaohjelman kanssa. Briteissä eturivin artistien saaminen keikalle kuningaskunnan pääkallopaikalle koko kansankunnan ykkösjuhliin ei ole varmasti ongelma.

Mitenkähän Harry suhtautuisi tilanteeseen, jossa joutuu miettimään valitako karaoke vai maksaako muutama satanen Tauskille playback-keikasta? Toinen viihdyttää varmasti, ja toinen on Tauski.

Kirkossa jousikvartetin tilalla olisi kanttori, joka osuu vieläkin välillä vääriin koskettimiin Prinsessa Ruususen Häämarssissa vuosikymmenien harjoittelusta huolimatta. Pappi horisisi jotain kumisevista vaskeista ja helisevistä symbaaleista.

Samapa tuo. Oli häät parin tonnin tai miljoonien puntien ponnistus, tärkeintä on rakkaus. Viimein kaikki on hyvin.

Kirjoittaja on Kaakon Viestinnän toimittaja.

Luetuimmat