Kommentti: Akkasen kolumni sai ukkosen jyrähtämään

Jos Helsingin päälehti on sitä mieltä, että Itä-Suomen syrjäseutujen tukeminen on yhtä pysyvää kuin veden kantaminen kaivoon, se on surullisen yksisilmäistä, kirjoittaa Itä-Savon päätoimittaja Tiina Ojutkangas.

Helsingin Sanomien toimittaja Juha Akkanen purki traumaansa kaakkoista Suomea kohtaan keskiviikon lehdessä. Akkasen kirjoituksen perusteella saattoi luulla, että tämän kesän tihkusadekin on Savonlinnan, Mikkelin, Kotkan ja Kouvolan erityisominaisuus. Näissä paikoissa ei kirjoittajan mielestä ole juuri mitään viehättävää tulevaisuuden elinmahdollisuuksista puhumattakaan. No, Savonlinna on turistien mielestä söpö, kirjoittaa Akkanen.

Keskustan kesäkokous Savonlinnassa runsas viikko sitten meni menojaan. Seudulla on jo siirrytty pohtimaan ihan uusia asioita eikä etelän mediaakaan ole vähään aikaan näkynyt.

Jos Helsingin päälehti on sitä mieltä, että Itä-Suomen syrjäseutujen tukeminen on yhtä pysyvää kuin veden kantaminen kaivoon, se on surullisen yksisilmäistä.

On totta, että Savonlinna tai Etelä-Savo ei ole mikään etelän tai lännenkään kasvukeskus. Silti seudulla tehdään lujasti töitä tulevaisuuden puolesta. Moni haluaa asua kotiseudullaan vakituisesti. Suuri joukko etelän asukkaitakin tunkee perjantaisin viitostielle päästäkseen Saimaalle lepuuttamaan hermojaan. Tervetuloa! Savonlinnassa asuvilla on usein noin vartin tai puolen tunnin mökkimatka. Se on elämisen laatua parhaimmillaan.

Poliittiset päätökset vaikuttavat Suomen kehittymiseen ja kehittämiseen. Hallinnollisilla päätöksillä on merkitystä. Vaikutetaanhan niillä koko ajan siihen, missä työpaikat ja koulutuspaikat ovat. Ei kaikki tapahdu ikään kuin luonnostaan. Kunkin hallituksen toimet näyttävät suuntaa sille, onko meillä oikeus asua koko Suomessa vai onko Suomi vain pääkaupunkiseutu.

Tätä kirjoittaessani olen Länsi-Suomessa. Talous näyttää valoisampia merkkejä kuin idässä, mutta vettä sataa täälläkin eikä tihkun lomassa tule taivaasta enempää euroja kuin mannaakaan.

Kirjoittaja on Itä-Savon päätoimittaja.

Anniina Jeskanen

Anniina Jeskanen