Kommentti: Palkinto hyvin tehdystä työstä

Vaikka Savonlinnassa ei korkealla tasolla pelatakaan, pidämme jalkapalloa tärkeänä palana urheilusivujemme sisältöä, toteaa Kaakkois-Suomen piirin Vuoden jalkapallotoimittaja Jarmo Pesonen.

Kommentti: Palkinto hyvin tehdystä työstä

Palloliiton Kaakkois-Suomen piiriltä tuli pari viikkoa sitten postia. Olivat päättäneet palkita meikäläisen Vuoden jalkapallotoimittaja -palkinnolla.
Hämmästys oli tietenkin suuri. Kuuluuhan piiriin Savonlinnaa huomattavasti perinteisimpiä ja kovempia jalkapallopaikkakuntia. Kotka, Lappeenranta, Mikkeli ja Kouvola nyt etunenässä.
Perustelut olivat seuraavat: Toimittaja, joka kirjoittaa ja taustoittaa laajasti urheilusta, jalkapalloa – joka ei välttämättä ole paikkakunnan menestynein laji – unohtamatta. Ja hänen rinnallaan toimitus, joka ei ole unohtanut paikallisia urheilu- ja liikuntaseuroja.
Näin ollen tunnustus on jalkapallotermein ilmaistuna koko kollektiivin saumattoman yhteistyön tulosta. Palkinto kuuluu kaikille jalkapallosta Itukkaan kirjoittaville ja erinomaisia valokuvia lajista ottaville kuvaajillemme.
Otamme tunnustuksen ylpeinä vastaan.

Vaikka Savonlinnassa ei korkealla tasolla pelatakaan, pidämme vihreän veran shakkia tärkeänä palana urheilusivujemme sisältöä.
Joskus minulta on kysytty miksi annamme niin paljon palstatilaa piirisarjatason palloilulle. Miksi emme antaisi? Ja kuka muu media antaisi ellemme me? Vastaus on: ei kukaan.
Paikallisissa jalkapalloseuroissa tehdään ahkerasti töitä lajin eteen. Juniorimäärät ovat jopa hämmästyttävästi kasvaneet, vaikka ikäluokat pienentyvät jatkuvasti.
STPS:n edustusjoukkueen viime kesä ei ollut tuloksellisesti odotettu, mutta tulevaisuutta ajatellen saatiin aikaiseksi hienoja asioita. Moni oma kasvatti sai tulikasteensa aikuisten peleissä ja parhaimmillaan yksitoistikossa taisi olla yhdeksän STPS-kasvattia.

STPS:n naisfutarit ovat myös tehneet pitkäjänteistä työtä ja tarjosivat kesällä viihdyttäviä ottelutapahtumia katsojille.
Viime viikolla tuore Suomen mestari Henni Malinen kävi esittelemässä mestaruuspokaalia kasvattajaseuransa pelaajille. He näkivät konkreettisesti, että näiltäkin kentiltä voi ponnistaa Suomen huipulle.
Punkaharjun Kulennoisissa tehdään myös mainiota jalkapallotyötä. Sekä edustustasolla että junioreissa. Komeaan voittoputkeen kautensa Nelosessa päättäneellä KuPilla on tärkeä rooli seutukunnan jalkapallossa.
Jotenkin toivoisin näkeväni tiiviimpää yhteistyötä STPS:n ja KuPin edustusjoukkueiden välillä. Puhetta on ollut, tekoja vähemmän. Syystä tai toisesta.

Olosuhteiden kehittämisessäkin näkyy valoa. Savonlinnan kaupunki on kaavoittanut tontin jalkapallohallille Talvisaloon erinomaiselle paikalle jäähallien ja tekonurmikentän väliin.
Paikallisen urheilurakentamisen hankaluuden tietäen jalkapalloväellä on monta puolustuslinjaa murrettavanaan ennen kuin tekopaikoille on päästy. Mutta toivo paremmasta huomisesta elää.
Lajikulttuurin rakentamisessa Itä-Savolla on tärkeä rooli ja sen roolin pyrimme jatkossakin hoitamaan kunnialla. Sen tekisimme ilman Vuoden jalkapallotoimittaja -palkintoakin. Vaikka tottahan tunnustus hyvin tehdystä työstä syysviileillä aina lämmittää.

Kirjoittaja on Itä-Savon urheilutoimituksen esimies.