Kommentti: Joskus yrityskauppa ratkaisee vanhan ja uuden yrittäjän pulman

Sukupolvenvaihdokset ja ikääntyvän yrittäjän tilalle uuden löytäminen ovat tämän hetken haasteita. Toisaalta yrittäminen kiinnostaa nuoria.

Itä-Savon Uusyrityskeskuksen 20-vuotisjuhlassa Savonlinnassa puhuttiin innostuneesti työstä ja luonnollisesti yrittämisestä. Viime aikojen puheet yritysilmastosta ja yrittämisen vaikeudesta saivat vastapainoa, kun puhuttiin onnistumisista.
Toimitusjohtaja, yritysneuvoja Juhani Rouvinen kertoi torstain juhlassa, että uusyrityskeskus on ollut mukana 1542 yrityksen synnyttämisessä ja perustamisvaiheessa näissä yrityksissä on luotu 2312 työpaikkaa.
Sukupolvenvaihdokset ja ikääntyvän yrittäjän tilalle uuden löytäminen ovat tämän hetken haasteita. Joskus jatkajaa on vaikea löytää täysin toimivalle ja menestyvälle yritykselle, vaikka juuri valmis yritys asiakkaineen ja tuotteineen saattaisi olla varmempi vaihtoehto kuin kokonaan uuden perustaminen.
Nyt tiedetään, että yrittäminen kiinnostaa myös nuoria. Tutkimusten mukaan yhä useampi on kiinnostunut ryhtymään yrittäjäksi.
– Meille voi tulla myös sellaisia puheluita, että viisikymppinen pariskunta soittaa ja kertoo tehneensä kenties väärää työtä parikymmentä vuotta ja kun lapset ovat maailmalla, tahdotaan lähteä asumaan ja yrittämään järvi-Suomeen, kertoi Rouvinen tarinaa siitä, miten yrittäjäksi päädytään.

Tiina Ojutkangas

Tiina Ojutkangas