Lukijalta: Voiko pessimisti pettyä?

Edellisen hallituksen pääministerin motto oli: "Pessimisti ei pety."

Tarkasteltaessa hänen ja nykyisenkin hallituksen lupausten ja päätösten ristiriitaa, koskien Savonlinnaa, pessimistikin pettyy. Mieleen tulee entisen hiihtäjän lausahdus: "Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä". Ja niitähän riittää.

Laajennettaessa katse Suomen tasolle, haasteet eivät pienene. Korona, konkurssit, työttömyys, velkaantuminen ym. uhkat.

Tarkasteltaessa maailman tilaa, uhkat vain suurenevat.

Ilmastonmuutos, kuivuus, metsäpalot, köyhyys, muuttoliikkeet, pandemiat, sodat ym. rasittavat koko maapalloa. Miten tässä näin kävi? Ihmisenhän piti olla lajina viisain ja tieteen ratkaista kaikki ongelmat. Kuitenkin pilaamme itse oman elinympäristömme ja tulevaisuutemme. Monet ahdistuvat ja pelkäävät tulevaisuutta.

Historian tuntemuksen sanotaan auttavan tulevan ennustamiseen. Tämän hetkinen maapallon ja ihmiskunnan tila on tosin jo kerrottu tuhansia vuosia ennen meidän aikaamme. Maailman levinnein kirja, Raamattu, kertoo ihmiskunnan menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden. Useat pitävät sitä "satukirjana" ja sen kertomuksiin uskovia lapsenmielisinä "hörhöinä".

Raamattu, kertoo ihmiskunnan menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden.

Toisaalta, moni on saanut elämäänsä "tulevaisuuden ja toivon" Raamatun sanomasta. Ehtona on, että sitä luetaan "niin kuin kirjoitettu on", ilman teologisia "vesittelyjä". Kirjan päähenkilö on rakentajan poikana pidetty mies, nimeltään Jeesus. Aikansa papit ja oppineet tapattivat hänet pilkkaajana, kun hän kertoi olevansa Jumalan Poika.

Hän lupasi kaikille seuraajilleen: "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon." John. 14:27. Lupaus on edelleen voimassa.

Edesmennyt koomikko Jope Ruonansuu sanoi eräässä sketsissään: "Enpä tiijä, toimiiko tuo, mutta voiphan sitä kokkeilla."

Jos tulevaisuus ahdistaa, suosittelen vahvasti kokeilemaan Jeesusta.

Esko Muhonen

Savonlinna