Lukijalta: Viikonlopun tapahtumia Saimaalla

Jokamiehenoikeudet ja kotirauha ovat hämärtyneet.

Meidän yksityisellä parkkipaikalla oli ulkopuolisen venetraileri vienyt kolmen auton paikat.
Kolmen perheen omistamalle laavulle tuli Kokkolasta asti kanotoijat tarpeilleen itse laavun omistajan seuratessa toimitusta vierestä. Se, että kanotoijille kerrottiin paikan olevan yksityinen ranta, ei vaikuttanut toimitukseen mitenkään.
Mökkinaapurin laituriin tuli neljän hengen veneseurue. Heiltä kysyttäessä millä asialla he ovat, kun omistaja ei ole mökillään, veneilijät vastasivat tulleensa tarpeilleen. Tilannekuva näytti siltä, että mökkilaiturilla oltiin myös uimassa ja siellä aiottiin pitää juhlat, koska oluttölkit olivat mukana.
Saimaalla on rakentamattomia rantoja riittävästi kaikille kulkijoille. Annetaan toisten parkkipaikat, mökkirannat ja laiturit olla rauhassa, jos omistaja ei ole antanut lupaa käyttää niitä.
Johtopäätös on, että jokamiehenoikeudet ja kotirauha ovat hämärtyneet osalle ihmisistä.

Kaisamaria Tolvanen
Saimaan rannalta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.