Lukijalta: Eilisen päivän lehti on kuin jäähtynyt kaurapuuro

Itä-Savo lakkaa ilmestymästä sunnuntaisin. – Onpa hyvä, että sunnuntain Hesari kuitenkin tulee, huokaisimme.

Eipä aikaakaan, kun Helsingin Sanomilta tuli kirje. Sen sisältö on lyhyesti ja kylmästi: koska alueenne paikallislehti siirtyy kuusipäiväiseen jakeluun, Helsingin Sanomien sunnuntailehti jaetaan 3.6.2018 alkaen maanantaisin päiväjakelussa. Tunnemme olevamme kuin syyttömästi rikoksesta tuomittuja.

Sunnuntain Hesari on paksu lukupaketti, jonka parissa kuluu tunteja. Se kuuluu sunnuntaiaamun ohjelmaan – ei arki-iltaan. Maanantaina postin mukana jaettu eilisen päivän lehti on kuin jäähtymään päässyt kaurapuuro. Sähköinen lehti ei paperilehteä korvaa. Vaikka saamme elantomme tietotekniikasta, haluamme sanomalehtemme paperimuodossa. Luemme Hesarit ja Itukat verkosta vain matkoilla, jossa paperilehteä ei ole saatavilla.

Muutos on harmillinen niille ikäihmisille, joilla ei ole internetiä käytössään. Erityisesti tilanne harmittaa heidän puolesta, jotka ovat tilanneet vain sunnuntain Hesarin.

Paperimuotoisella sanomalehdellä on muitakin arvoja kuin uutisten välitys. Vuosisatojen saatossa sanomalehti on toiminut vähintäänkin kuivikkeena, seinäpaperina, täyteaineena ja askartelumateriaalina. Saunanlämmitykseen liittyvä kotoisa palavan sanomalehtipaperin tuoksu on jäämässä historiaan.

Kari Raatikainen
Kellarpelto
Savonlinna

Toimitukselta: Itä-Savo ilmestyy 28.5. lähtien kuusipäiväisenä. Itä-Savo ostaa jokaisena kuutena ilmestymispäivänä, maanantaista lauantaihin, jakelupalvelun tilaajilleen Postilta.
Itä-Savo ei päätä muiden lehtien jakeluratkaisuista. Niistä jokainen mediayhtiö, Helsingin Sanomat mukaan lukien, päättää itsenäisesti.

Jaana Rautio-Teijonmaa
Vastaava päätoimittaja
Itä-Savo

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet