Raimo Heinänen (ps.) Lukijalta-palstalla: Mikkelin ja Savonlinnan sairaaloiden työnjakoneuvotteluista on kuulunut hälyttäviä viestejä

Ollaanko tuhoamassa kirurgian tekonivelleikkausten Mikkelissä saavutettu Suomen paras taso Savonlinnan vaatimuksiin siirtää toiminta Savonlinnaan? Siirto olisi maakunnalle tuhoisa. Menettäisimme parhaat lääkärit ja viimekädessä leikkaukset Kuopioon.

Etelä-Savon maakunta ja yhteinen sotealue säilyivät hiuksenhienosti, koska Savonlinnan valtuusto ei yksimielisesti kannattanut Savonlinnan siirtymistä Joensuun tai Kuopion sote-alueeseen.

Ohjeistuksellani Savonlinnan perussuomalaiset valtuutetut äänestivät vastaan liittymisestä Pohjois-Karjalan tai Pohjois-Savon maakuntaan ja sote-alueeseen.

Kaikkien muiden puolueiden valtuutetut kannattivat siirtoa.

Toimenpide antoi valtioneuvostolle mahdollisuuden ohjeistaa Savonlinnaa pysymään Etelä-Savon maakunnassa ja säilyttää oma sotealue.

Etelä-Savon maakuntaan on muodostumassa yhteinen sotealue, jossa toimivat Mikkelin ja Savonlinnan sairaalat keskinäisesti sovittavan työnjaon pohjalta.

Mikkeliin ollaan rakentamassa uutta ja uusimassa vanhaa sairaalaa nykypalveluita vastaavaksi sekä turvaamaan muun muassa synnytyksien säilyttäminen ja tekonivelleikkaukset maakunnassa.

Keskittämisasetuksella toimintoja pyrittiin siirtämään Kuopioon, vaikka Mikkelissä tekonivelleikkaukset ovat Suomen parasta tasoa.

On myös huomionarvoista, että Essote on pystynyt kehittämään ja tehostamaan toimintojaan valtakunnan kärkitahdissa.

Toivonkin neuvotteluihin realiteettia ja maakunnan yhteisiä etuja tukevia ratkaisuja.

Tällä hetkellä on menossa neuvottelut Mikkelin ja Savonlinnan sairaaloiden työnjaosta virkamiestasolla. Niistä on kuulunut hälyttäviä viestejä.

Ollaanko tuhoamassa kirurgian tekonivelleikkausten Mikkelissä saavutettu Suomen paras taso Savonlinnan vaatimuksiin siirtää toiminta Savonlinnaan?

Siirto olisi maakunnalle tuhoisa. Menettäisimme parhaat lääkärit ja viimekädessä leikkaukset Kuopioon.

Toivonkin neuvotteluihin realiteettia ja maakunnan yhteisiä etuja tukevia ratkaisuja.

Vanha sanonta ”ahneus vie kalatkin vedestä” sopii tähänkin paikkaan.

Raimo Heinänen
Kaupunginvaltuutettu (ps.),
Essoten valtuustoryhmän pj.
Mikkeli

Uusimmat uutiset