Lukijalta: Kaupungin lumitöistä ja ohjeista

Luettuani Juha Räsäsen lausumia Savonlinnan lumitöistä tuntui kuin kehitys olisi pysähtynyt. Me tavalliset tallaajat, jotka maksamme koko lystin jäämme penkkojen taakse jonkin lain suomilla valtuuksilla.

Nykyisellä kalustolla saa ihan kunnon jälkeä, jos on haluja. Kysymys on vaan siitä, että valitsette oikealla kalustolla varustetun urakoitsijan oikealle alueelle. Esimerkkinä kuorma-auto varustettuna pelkällä keula-auralla ei käy paikkoihin, missä se ei mahdu edes kääntymään.

Kaikilla on oikeus vaatia maksamastaan työstä kunnon jälkeä, niin myös meillä veronmaksajilla. Teidän siellä verokirstun vartijoina pitäisi tämä ymmärtää, jos kenen. Toiset ovat vuosikymmeniä kantaneet kortensa kekoon yhteisen hyvän vuoksi ja palkka eläkepäiville tulee lumen muodossa.

Kehotatte vielä hankkimaan kiinteistönhuoltoa hoitamaan liittymän lumet. Ei me niin pehmosia olla, että maksaisimme samasta lumesta kahteen kertaan, vaikka te sitä ns. ilmaiseksi meille työnnätte. Mehän kaikki vanhenemme niin tekin. Kannattaa siis tällaisen systeemin jatkuessa varautua eläkkeelle hyvässä kunnossa.

Näihin penkkoihin liittyy vielä turvallisuusriskejä mm. hälytysajoneuvoille. Rosvoille hyvä merkki, että kotona ei ole ketään. Mukava kotiintulo kiitos jonkin typerän lain.

Mukava kaupunki muuten, jos ei tarvitsisi sanailla itsestäänselvyyksistä. Kehitys menee eteenpäin ja niin pitäisi kaiken muunkin mennä. Kalusto kehittyy ja työn pitäisi kehittyä sen mukana. Siellä ajohyteissä pitäisi olla sellaisia vipuja, millä homma hoituisi toivotun mallin mukaan.

Näinhän tulee tapahtumaan, jos johtoporras antaa vaan käskyn käyttää niitä oikein. Johtoporras tässä tapauksessa tulee kaupungin puolesta, eikä urakoitsijan puolelta.

Nämä aluejaot ovat ihmetyttäneet meitä kaikkia. Samalla alueella liikkuu päällekkäin joskus 5–6 konetta. Onko mitään järkeä. Ensolaan ja Pullinlahdelle käännyttäessä valtatie 14:ltä oli pätkä, mikä ei kuulunut kenellekään, ja sen huomasi, kun yritti päästä kylälle.

Siinä liikkui lumityökoneita mutta kukaan ei tehnyt mitään. Nythän asia näyttää olevan ok, siitä kiitos Pankakarin Panulle. Sanoit selvittäväsi asian ja myös näin teit.

Jos näitä valituksia on tullut, ottakaa huomioon, että meitä on monenlaisia ja -ikäisiä ihmisiä. Emme kuitenkaan pärjää koneille. Penkoista vielä sen verran, ettei niitä kukaan ole vaatinut ottamaan kokonaan pois, kevennys olisi paikallaan. Kirjoitus on tarkoitettu meidän kaikkien parhaaksi.

Pertti Savolainen
Savonlinna