Lukijalta: Eroista ja eroista – Kummastuttaa, että kyselette selkärangan tai moraalini perään

Kiitos Karviselle ja Härköselle lehden välityksellä lähettämästänne viestistä. Olisi ollut suotavaa, että valtuustoryhmän puheenjohtaja Härkönenkin olisi ollut minuun yhteydessä henkilökohtaisesti, ei lehtien palstoilla tai some-kanavien välityksellä. Tilanne, jossa te keskustan kantavat voimat nyt Savonlinnassa olette, olisi kannattanut varmaankin visioida, kun teitte päätöksen lähteä hiillostamaan minua. Tässä sitä nyt ollaan! Kummastuttaa, että kyselette selkärangan tai moraalini perään. Kannattaa lukea uudelleen sähköpostiviestittelyänne muistinne virkistämiseksi. Keskustan valtuustoryhmäläiset ja kunnallisjärjestöväki ovat olleet tietoisia minuun kohdistuneesta ajojahdista, joka Härkösen johdolla sääntöjen sallimissa rajoissa toteutettiin. Siitähän tässä on kysymys. Halusitte minut pois ryhmästä, koska en pelannut pelikirjanne mukaan – Savonlinnan keskustan joukkueprofiiliin eivät valitettavasti kaltaiseni aktiiviset ja ratkaisukeskeiset centerit sopineet.

Kylmää oli kyyti, kun nostitte minut varoittavaksi esimerkiksi ja kun Savonlinnan kaupungintalon valtuustosalissa sääntörikkomuksesta syytettiin ja erottamisella uhkailtiin. Tällainen menettely on täysin arvojeni ja periaatteitteni vastaista, sillä toimin vain yhteistyössä toisten ryhmien edustajien kanssa ja Savonlinnan ja savonlinnalaisten edun mukaisesti.

Muistutuksena Karviselle ja tiedoksi vielä julkisesti Härköselle, että olen lauantaina ilmoittanut Keskustan Savonlinnan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Karviselle, että en tule luopumaan paikasta kaupunginhallituksessa ja sen, että miksi en. Saatettakoon se myös yleiseen tietoon. Perusteluni pohjautuu Kuntalakiin. Luottamushenkilö valitaan määräajaksi ja on erottamaton, pois lukien rikosoikeudelliset seuraukset. Puolueen tai valtuustoryhmän vaihtaminen kesken toimikauden ei vaikuta toimielimen jäseneksi valitun luottamushenkilön asemaan. Luottamushenkilöllä ei ole velvollisuutta itse erota luottamustoimesta puoluevaihdon takia. Valtakirjan luottamustehtävien hoitamiseen olen saanut äänestäjiltä. Demokraattiseen päätöksentekoon kuuluu, että valtuutetut voivat kesken valtuustokauden vaihtaa puoluetta tai ryhmää, jos parhaaksi sen kokevat. Pelkästä toimintakulttuuristahan tässä ei ole kyse.

Perusteluni pohjautuu Kuntalakiin.

Lopuksi rohkaisen teitä Karvinen ja Härkönen sekä kaikki keskusta-aktiivit vielä lukemaan tarkemmin keskustan periaateohjelmaa. Siellä todetaan: ”Ei voi saavuttaa upeita asioita, ellei tiedä mikä on olennaista ja hyvää. Jos haluamme asioiden muuttuvan, pitää olla valmis myös itse muuttamaan niitä.” Kokemukseni kautta tiedän nyt, miksi tuo periaate on ohjelmaan kirjoitettu.

Tsemppiä vaalityöhön! Mielenkiintoista kevättä odotellen.

Sanna Metsälä

Savonlinna

Uusimmat uutiset

Kommentoidut