Lukijalta: Yle tuhlaa urheilulähetyksissä

Kiitos, että me penkkiurheilijat saamme katsella ilmaiseksi talviurheilua televisiosta. Mutta, mitä se kaikki maksaa. Tuntuu kuin olisi alkanut rahantuhlaus.

Ensin Yle rakensi hulppean studion, missä asiantuntijat saavat leikkiä milloin pyssyllä, milloin pienoisautoilla.

Onko Ylellä tarkoitus muodostaa palkka-automaatti entisille urheilijoille meidän rahoilla?

Esimerkiksi Tour de ski -hiihto, mitä virkaa on kolmella henkilöllä paikan päällä, kun haastattelut voi tehdä yksikin toimittaja. Kaksi miestä seisoo jossakin hangessa ja antavat muutaman minuutin kommentin, jolla ei ole hiihdon seuraamisen kannalta mitään merkitystä. Tulee tunne, että meitä katsojia aliarvioidaan.

Sitten itse selostus. Miksi pitää olla toimittaja ja asiantuntija yhdessä höpöttämässä kaikkia vanhoja tuloksia ja suksien ominaisuuksia, kun niillä ei ole mitään merkitystä itse kilpailun seuraamiseen? Yksi toimittaja riittää aivan hyvin selostamaan sen, mitä meille ei kansainvälisen kuvan kautta näytetä, eli esimerkiksi suomalaisten sijoitukset ja aikaerot.

Sama koskee ampumahiihtoa, mäkihyppyä, yhdistettyä, alppilajeja ja varmaankin myös tulevaa rallia.

Laskujeni mukaan lähetyksissä on jopa kymmenen asiantuntijaa. Kommentit urheilusuorituksista voi tehdä suoritusten jälkeen haastattelussa ja kysyä suksista, tuulista tai mikä oli kun ei kulkenut.

Miksi Ylen urheilutoimitukseen on lisätty henkilökuntaa niin paljon?

Asko Haaja
Eläkeläinen ja urheilun seuraaja
Kerimäki