Lukijalta: Maamme talous ei kestä suurempia päihdehaittoja

Eduskunta on lähitulevaisuudessa tärkeän päätöksen edessä, vapauttaako alkoholin myyntiä elintarvikeliikkeisiin, kioskeille ja huoltoasemille, kuten hallitus esittää, vai sittenkin ei.
Kansaa kiinnostaa myös, miten alkoholin myyntiä ja käyttöä ohjataan verotuksella.
On kiistatta selvää, että lisääntyvän päihteiden käytön seurauksena kasvavat myös haitat. Maamme talous ei yksinkertaisesti kestä enää suurempia päihdehaittoja.
Yhtä selvää on päihdehaittojen kielteinen vaikutus yksilöiden ja perheiden elämään.
Elämän viimeisillä metreillä kukaan ei kadu, ettei esimerkiksi ryypännyt tai polttanut enempää. Liiallista päihteiden käyttöä, usein sen vuoksi vielä etuajassa tulevan kuoleman edessä, monikin katuu. Silloin mieleen nousevat myös ne virheet ja laiminlyönnit, joita on humalapäissään aiheuttanut erityisesti perheelleen ja läheisilleen.
Jotkut sanovat, että tulee elää kuin viimeistä päivää. Silloin onkin tärkeää tehdä jo nyt päätöksiä ja valintoja, joiden kanssa voi elää, niin tänään kuin sitten viimeisenäkin päivänä.
Terveyttä ja turvallisuutta kunnioittavien päätösten myötä yleensä elinpäiviäkin on edessä enemmän ja parempia aikoja elämämme tärkeimpien ihmisten kanssa.

Marko Kailasmaa
Raittiuden Ystävät ry
Toiminnanjohtaja
Helsinki

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo