Lukijalta: Turvapaikkajärjestelmä pitäisi lakkauttaa

Kuinka moni on sitä mieltä, että nykyisenlainen turvapaikkajärjestelmä pitäisi lakkauttaa ja siirtyä auttamaan ihmisiä lähtömaissa ja pakolaisleireillä?

Kuinka moni on sitä mieltä, että nykyisenlainen turvapaikkajärjestelmä luo epävakautta ja turvattomuutta koko Eurooppaan?

Itse olen molemmissa tapauksissa kyllä vastauksen kannalla. Silloin apua myös kyetään antamaan paljon suuremmalle joukolle eikä sitä saa vain harvat ja valitut.

Ongelmat eivät ole ratkenneet sillä, että Eurooppa tarjoaa turvaa tänne pyrkiville turvapaikanhakijoille. Niitä ei ratkaista sillä, että ihmisiä siirtyy tai niitä siirretään maasta ja maanosista toisiin, kuten tilanne on kiintiöpakolaisten kohdalla. Koko järjestelmä synnyttää uusia ja uudenlaisia ongelmia.

Järjestelmää myös käytetään laittoman maahantulon laillistamiseen, josta suurimpia hyödynsaajia ovat ihmissalakuljetusbisnestä hoitava kansainvälinen ja järjestäytynyt rikollisuus, joka lyö leiville jopa paremmin kuin huumausainerikollisuus.

Eurooppaan tulleet ihmiset kotoutuvat huonosti, eikä kouluttamattomille ja ammattia vailla oleville ihmisille löydy töitä niin kuin pitäisi. Sosiaaliturvamenot kasvavat ja esille on noussut myös uusia rikollismuotoja ja tekotapoja. Esimerkkinä kunniaväkivallat ja terroristisessa tarkoituksessa tehdyt teot.

Vesa Levonen
Eurovaaliehdokas
Kansalaispuolue