Lukijalta: Allekirjoita aloite kotihoidon kuntalisän maksamiseen Savonlinnassa

Minusta tuntuu, että elämässä pärjäisi paljon paremmin, jos olisi kaunis ja hoikka sekä tietenkin rikas.

Oma elämäni on ollut kovaa, useamman kerran olen pudonnut korkealta ja kovaa, yhtä monta kertaa sydämeni on särjetty palasiksi.

Silti, olen aina noussut, vaikka tämmöinen ”ruma ankanpoikanen” olenkin. Olen kasannut särkyneen sydämeni pala palalta kasaan, täysin ehjää siitä ei enää ikinä saa, kaikista kolhuista jää ikuinen särö.

Elämässäni on ollut vastoinkäymisiä mielestäni vähän liikaakin yhdelle ihmiselle. Sanotaan, että vaikeudet vahvistaa, sen perusteella minä olen jo raudan luja.

Kaikki nämä vastoinkäymiset on tehnyt minusta tällaisen kuin nyt olen. Joskus sitä toivoisi, että vastoinkäymisiä olisi vähemmän, mutta jokin tarkoitushan niillä kaikilla on. Vahvemmaksi ja rohkeammaksi ne ainakin tekevät.

Tämän rohkeuden takia, jota tämä kova elämä on minulle tuonut, olen valmis ”taistelemaan” sen eteen, että Savonlinnan kaupunki alkaisi maksamaan kotihoidon kuntalisää!

En tee tätä vain itseni vuoksi, vaikka mitään muuta en tällä hetkellä haluaisikaan niin kovasti, kuin saada olla kuopuksen kanssa kotona kunnes hän täyttää 3 vuotta, vaan kaikkien muidenkin Savonlinnalaisten vanhempien vuoksi, jotka myös haluavat hoitaa lastaan kotona. Samalla voisin ja voisimme olla läsnä myös vanhemmille lapsillemme.

Uskon, että tästä kaupungista löytyy muitakin vanhempia, jotka haluaisivat pitää alle 3-vuotiaan lapsensa kotona.

En olisi pystynyt tähän ”taistoon” vielä vanhempien lasteni kohdalla, mutta kai tässä on oppinut, että unelmien eteen on taisteltava!

Uskon, että tästä kaupungista löytyy muitakin vanhempia, jotka haluaisivat pitää alle 3-vuotiaan lapsensa kotona, pystyen tarjoamaan hänelle syliä, huomiota ja lohdutusta, juuri silloin kun lapsi sitä haluaa, tarjota rauhallisen kasvuympäristön. Ja ehkäpä se houkuttelisi kaupunkiimme lisää lapsiperheitä!

Olen yrittänyt tutkia, kuinka paljon yhden alle 3-vuotiaan hoitopaikat kunnalle maksavat, löysin vuoden 2016 laskelman Aamulehdestä. Yhden lapsen yksi päivähoitopäivä maksaa kunnalle keskimäärin 60 euroa. Eli yhden lapsen kuukauden hoitomaksu tekisi kunnalle kunnalle 1 200 euroa. Vanhemmat maksavat hoitopaikasta maksimissaan 289 euroa kuukaudessa, riippuen heidän tuloistaan. Loput maksaa kunta.

Näin maallikkona ajateltuna luulisi kuntalisän tuovan kaupungille säästöjä, koska taatusti löytyy vanhempia, jotka tätä mahdollisuutta haluavat käyttää. Lisäksi se mahdollistaisi pitkäaikaistyöttömille mahdollisuuden saada töitä, edes vähäksi aikaa.

Yksin en tietenkään pysty tätä ”taistelua” käymään, kiitos teille kaikille, jotka ovat jo ottaneet asian eteenpäin vietäväksi ja kiitos teille, jotka käytte allekirjoittamassa tekemäni kuntalaisaloitteen osoitteessa: kuntalaisaloite.fi

Satu Tynkkynen
Savonlinna