Lukijalta: Miten käy Savonlinnasalin konserttitoiminnan? — Teatteriyhdistys toteaa esityksessään, että Savonlinnasalin konserttitoiminta on tappiollista

Savonlinnan Seudun Teatteriyhdistys ry pyysi Savonlinnan sivistyslautakunnalta ohjeistusta suunnittelemansa liiketoiminnan lopettamiseen 1.1.2020 alkaen. Teatteriyhdistyksen tarkoituksena on lopettaa konserttien järjestäminen Savonlinnasalissa.

Sivistyslautakunta ei halunnut ohjeistaa teatteriyhdistystä, ja siksi lautakunnan päätös on suorastaan omituinen. Lautakunta ei ottanut ollenkaan kantaa teatteriyhdistyksen esitykseen, vaan sivistystoimenjohtaja esitti ja lautakunta päätti, että Savonlinnan Seudun Teatteriyhdistys voi ratkaista asian eli liiketoiminnan lakkauttamisen parhaaksi katsomallaan tavalla.

Esitin kaupunginhallituksen kokouksessa 23.9.2019, että kaupunginhallitus käyttäisi sivistyslautakunnan päätökseen otto-oikeutta, sillä lautakunta antoi teatteriyhdistykselle vapaat kädet lopettaa Savonlinnasalin konserttitoiminta. Yksikään kaupunginhallituksen jäsen ei kannattanut esitystäni, joten lautakunnan päätös jää voimaan.

Teatteriyhdistys toteaa esityksessään, että Savonlinnasalin konserttitoiminta on tappiollista. Mutta kun yhdistyksen esityksessä tai lautakunnan päätöksessäkään ei ole sanaakaan siitä, miten konserttitoimintaan suunnitellussa salissa jatkossa järjestetään konsertteja tai muita musiikkiesityksiä tai kokouksia, on suuri vaara, että sivistyslautakunnan päätös vapaista käsistä yhdistykselle voi johtaa siihen, että kaupungin hienoin konserttisali jää vaille musiikkitoimintaa.

Lautakunnassa oli tullut puheeksi se, millä tavalla Savonlinnasalissa jatkettaisiin musiikkitoimintaa, ja kuulemma yhdistyksen edustajat siitä jotain sanoivat. Mutta kaupungin luottamuselinten päätökset pitävät sisällään vain sen, mitä päätöksiin on kirjattu, eivätkä päätökset sisällä mitään siitä, mitä kokouksessa on puhuttu, jos sitä ei ole kirjattu päätökseen eikä edes esitykseen.

Siten on oikeasti olemassa vaara, että Savonlinnan 800 katsojaa vetävässä konserttisalissa musiikille jää mopen osa, ja salissa esitetään yhä useammin teatteria vajaille katsomoille vain 250 katsojan salissa. Sellainen tilanne ei olisi savonlinnalaisten etu.

Juha Kukkonen
Kaupunginhallituksen jäsen (ps.)
Savonlinna

Uusimmat uutiset

Kommentoidut