Lukijalta: Ohjaamossa palvellaan nuoria sydämellä

Jaana Rautio-Teijonmaan pääkirjoituksessa (Itä-Savo 21.2.) mainittiin, että Savonlinnassa on esimerkiksi nuoren, kaupunkiin vasta muuttaneen opiskelijan vaikea löytää neuvoja erilaisista palveluista.

Onneksi tilanne ei ehkä olekaan näin lohduton.

Savonlinnassa on jo muutaman vuoden ajan toiminut valtakunnalliseen toimintamalliin perustuva Savonlinnan Seudun Ohjaamo, minkä tehtävä on nimenomaan palvella kaikkia alle 30-vuotiaita seudun nuoria ja heidän lähipiiriään nuoria kynnyksettömästi, vapaaehtoisuuteen pohjaten ja moniammatillisin keinoin.

Ohjaamo on Savonlinnan kaupungin ylläpitämä monipalvelukeskus, jossa nuori tai hänen lähipiirinsä saa asioida kaikissa mieltä askarruttavista kysymyksissä. Ohjaamolla työskentelee muun muassa etsivän nuorisotyön, kaupungin työllisyyspalvelujen, TE-toimiston, Sosterin aikuissosiaalityön ja asumisneuvonnan asiantuntijat.

Ohjaamon verkostoon kuuluu lisäksi laaja joukko Savonlinnan seudun nuorten parissa työskenteleviä tahoja.

Ohjaamotoiminta tuli kaupungin omaksi toiminnaksi vuonna 2018, ja tiedotusta Ohjaamosta on tehty oppilaitoksissa, kirjastossa, erilaisissa tapahtumissa ja verkostoyhteistyönä. Onpa Itä-Savokin tainnut pari uutista Ohjaamosta tehdä. Ohjaamon toimintamalli on valtakunnallisesti arvostettu, ja muidenkin ikäluokkien palveluohjauksen valtakunnallisessa suunnittelussa Ohjaamojen tarjoama malli on jatkuvasti esimerkkinä.

Savonlinnan Seudun Ohjaamo sijaitsee kaupungin keskustassa Sääminkitalossa.

Tervetuloa tutustumaan Ohjaamon asiantuntijatyöhön arkisin klo 9–15.

Karoliina Helander
Ohjaamokoordinaattori
Savonlinnan kaupunki

Luetuimmat