Lukijalta: Entiset huippu-urheilijat Ylen lähetyksissä

Varmasti nämä nk. asiantuntijat tulevat myös kalliiksi, kuten kerimäkeläinen Asko Haaja, totesi tämän lehden mielipiteessään. Ulkomaan matkat, yöpymiset, ateriat ja päivärahat vielä palkan päälle.

Minua sieppaa eniten näiden asiantuntijoiden lausunnot, jossa ovat tietävinään asiantuntijana, miksi joku urheilija epäonnistuu ja mistä syystä. Sitten kun siihen lisätään vielä, että minä olen omalla urallani nähnyt vastaavia epäonnistumisia, milloin mistäkin syystä.

Näistä lausunnoista putoaa pohja, kun asia kuullaan varsinaiselta urheilijalta, haastattelussa suorituksen jälkeen.

Vanhana eläkeläisenä, kaipaan entisaikojen selostajia Tiilikaista, Noposta, Kukkosta ja kumppaneita. Heidän selostukset keskittyivät sen hetkiseen urheilutapahtumaan, eikä analysointiin onnistumisista tai onnistamattomuudesta.

En käsitä myöskään sitä, mikä tulee näiden entisten huippujen puheesta selvästi esiin ; ennen tehtiin heidän aikanaan kaikki paremmin? Tosiasiahan on, että laji kun laji kehittyy aina vaan paremmaksi ja suorittajat ovat entistä voimakkaampia ja taitavampia.

Minun käsitykseni on, että Yleltä löytyy huima joukko hyviä selostajia, jotka eivät tarvitse avukseen menneen talven lumia.

Timo Vartiainen
ex-ammattiurheilija
Punkaharjun ukontura