Lukijalta: Kylätori tarjoaa monia mahdollisuuksia

Savonlinnan Kylätori on etsinyt paikkaansa kaupunkilaisten ja alkutuottajien kohtaamispaikkana alkukesän. Toiminta on käynnistynyt tunnustellen ja positiivista virettä torin ympärillä on havaittavissa. Viereinen K-Citymarket parkkipaikkoineen varmistaa torin näkyvyyden kaikille kaupassa kävijöille.

Toria on pidetty auki entisen viljasiilon paikalla Oluttehtaankadun kainalossa torstai- ja perjantai-iltapäivisin klo 14–18. Kaupan asiakasvirrat ovat suurimmat noina hetkinä viikosta.

Parkkipaikka notkuu väkeä noina aikoina, mutta torille piipahtaminen on vielä useimmilta jäänyt tekemättä. Osasyynä voi olla torin aukiolo vain kahtena päivänä viikossa: alue on huomattu, mutta totuttu näkemään ilman toimintaa. Myös kauppatorin vetovoima heinäkuussa on kiistaton: puheensorinaa vellova massa saa ikänsä paikkakunnalla asuneenkin tuntemaan olonsa maailmanmatkaajaksi ja mielenkiintoisia tuotteita löytyy torin täyttävistä myyntikojuista.

Kylätorin ideana on ollut mahdollistaa tuottajien ja yhdistysten ja yritysten toiminnan esittely sekä tuotteiden myynti edullisilla kustannuksilla. Ammattimyyjiä paikka ei ole vielä houkutellut, sillä asiakasvirrat painottuvat heinäkuussa kauppatorin ja linnan liepeille.

Elokuussa, kun kaupunki taas palaa normaalimpaan päiväjärjestykseen, olisi toivottavaa, että Kylätori nähtäisiin myös potentiaalisena asiakastapaamisten paikkana, myyntipaikkana alkutuottajien syksyn sadolle kuin käsityöläisten tuotteille sekä paikkana erilaisille yritysten ja yhdistysten markkinointitempauksille. Kylätorin kausi huipentuu Maalaismarkkinoihin 20.—21. syyskuuta.

Torilla on tänä kesänä ollut neljä Sakke ry:ltä vuokrattua myyntikojua, joita vuokrataan edelleen kahdeksan euron päivähintaan. Toripaikan hinta on yhdistyksille ja yksityisille tuottajille viisi euroa päivässä. Varaukset voi tehdä Savonlinnan kylät ry:n kotisivuilla savonlinnankylat.fi/kylatori

Toria itään rajaava aita rakennettiin mainostilaksi yrityksille. Kesken markkinakauden kaupunkikuvaan tullut toimija on jäänyt käytettyjen markkinointibudjettien loukkuun, mutta ensi vuodelle suunnitellut uudistukset torin ilmiasuun herättävät varmasti kiinnostusta.

Maalaistori-teemaa on tarkoitus vahvistaa uusilla rakenteilla, joista keskustelu kaupungin rakennusvalvonnan kanssa on käynnissä. Toiveessa on saada julkistamiskelpoista tietoa rakenteista syksyn aikana.

Tule käymään torilla, soita 044-9774479 tai laita postia kyliltakylille@gmail.com. Kehitetään toria yhdessä!

Asko Koukkari

Hanketyöntekijä

Savonlinnan Kylät rySavonlinna