Lukijalta: Sisälajit tarvitsevat toimivat liikuntatilat

Tällä hetkellä Savonlinnassa ollaan kehittämässä jääkiekon harjoitteluolosuhteita sekä jalkapallon tarpeista keskustellaan. Se on hyvä, sillä hyvät olosuhteet mahdollistavat lisääntyvän lajiharjoittelun sekä tarjoavat suuremmalle harrastajamäärälle suorituspaikat.

Tärkeää on kuitenkin muistaa myös niitä lajeja, jotka ovat sisätiloista riippuvaisia niin harjoittelun kuin otteluiden / tapahtumien puitteissa. Näihin kuuluvat mm. lentopallo, voimistelu, koripallo sekä salibandy. Näiden lajien parissa on useita satoja harrastajia eri ikäluokissa.

Savonlinnassa on tällä hetkellä vain OKL-halli, joka mahdollistaa täysimittaisten tapahtumien järjestämisen katsomoineen. OKL-hallin remontista on ollut puhetta, mutta aikataulusta, budjetista ja sisällöstä ei ole juurikaan tullut tietoa julkisuuteen. Halli on ymmärtääkseni kohtuullisessa kunnossa ja kohtuullisella budjetilla tehtävissä hyväksi urheilu- ja yleisötapahtumatilaksi.

Harrastajamäärä on ollut kasvussa viimevuosina ja trendi näyttäisi jatkuvan.

Esimerkiksi aikuisten ja isompien juniorien salibandyotteluissa vaadittavan kaukalon pystyy rakentamaan kaupungin omissa tiloissa vain OKL-hallille. Harjoitukset joudutaan runsaan käyttöasteen vuoksi toteuttamaan aina alimittaisella kentällä. OKL-hallilla on tällä hetkellä parkettilattia, mutta vuoden päästä kaikki valtakunnalliset salibandyn sarjaottelut (1.-divisioona ja SM-sarja) tulee pelata matto- tai massa alustalla. Kahtena viime kautena Top Team on ollut pelaamassa valtakunnallista sarjaa ja todennäköisesti näin on myös tulevaisuudessa, mikäli olosuhteet ovat lajin sääntöjen mukaiset.

Harrastajamäärä on ollut kasvussa viimevuosina ja trendi näyttäisi jatkuvan.
Mielestäni kaupungin tulee mahdollisimman tasapuolisesti tarjota mahdollisuudet eri lajien harrastamiseen ja kilpaurheiluun tiloja ylläpitämällä ja kehittämällä. Uusillekin tiloille löytyisi varmasti käyttöä, joten Mikkelin tapaan riittävän kokoinen monitoimihalli olisi toimiva ratkaisu ja tarjoaisi monille lajeille riittävät tilat.

Jan Söderholm
Top Team pj.