Lukijalta: Kerimäen lukion lakkauttamisesta syntyi säästöjä

Itä-Savossa 12.10. Matti-Pekka Parkkinen vastasi Lea Sairasen kirjoitukseen Kallislahden koulusta. Itse asiaan en halua ottaa kantaa, mutta Lyseon lukion rehtorina huomiotani kiinnitti Parkkisen heitto siitä, että Kerimäen lukion lakkauttamisesta ei tullut luvattuja säästöjä. Savonlinnan lyseon lukion Kerimäen toimipisteen lakkauttamisesta sivistystoimessa arvioitiin tulevan 270 000 euron säästöt.

Ennen Kerimäen toimipisteen lakkauttamista Lyseon budjetti oli 2 996 781 euroa. Lakkauttamisen jälkeen budjetti oli 2 681 443 euroa. Laskua oli siis 315 338 euroa.

Lopullinen säästösumma kaupungille on pienempi kuin tämä laskennallinen budjetin pieneneminen, sillä Kerimäen toimipisteen tilat ovat yhä kaupungilla perusopetuksen käytössä. Vuonna 2017 Lyseo maksoi vuokraa kaupungille Kerimäen toimipisteestä 27 737 euroa.

Jos vähennetään budjetin pienenemisestä yhä opetustoimelle jääneet tilavuokrat, säästöjen loppusummaksi tulee 287 601 euroa. Tuo sivistystoimessa arvioitu 270 000 euron säästö siis saavutettiin.

Lisäksi Kerimäen toimipisteestä on siirretty Lyseon keskustan toimipisteeseen 5 opettajaa. Mikäli siirtoja ei olisi tehty, olisi Lyseolle täytynyt rekrytoida 4 uutta opettajaa. Tästä voidaan laskea säästöksi aiemman lisäksi noin 240 000 euroa.

Näiden lukujen tulisi olla päättäjien tiedossa, sillä olen esitellyt niitä pariinkin otteeseen heille ja ne ovat myös päättäjien saatavissa olevaa julkista tietoa.

Ismo Falck
Rehtori
Savonlinnan lyseon lukio ja aikuislukio

Uusimmat uutiset