Lukijalta: Menkää ystävät katsomaan, mitä Savonlinnassa osataan ja tehdään musiikin parissa

Olin Savonlinnasalissa todistamassa Aino Ackte -oopperan kantaesitystä ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Hieno produktio.

Olin Savonlinnasalissa todistamassa Aino Ackte -oopperan kantaesitystä ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Hieno produktio.
Matti Makkosen orkesterisovitukset olivat varsin mainiot ja orkesteri onnistui mielestäni hyvin. Solistit olivat loistavia, kuorot lauloivat kauniisti, lavastus toimi hienosti, ohjaus loistavaa, Savonlinnasalin tekniikka oli kohdallaan. Siis kaikki toimi loistavasti. Olin yleisössä ylpeä savonlinnalainen.
Pääroolissa laulaneella Päivi Pylvänäisellä oli työntäyteinen ilta, josta hän suoriutui loistavasti. Kohokohta itselleni oli Pai, pai, paitaressu, jonka hän lauloi koskettavasti.
Oopperassa tulivat hienosti esiin Savonlinnan oopperajuhlien syntyvaiheet. Ilkka Kuusiston säveltämä musiikki oli nautittavaa ja vei tekstiä eteenpäin niin, että yleisön oli mukava ja helppo seurata oopperan kulkua.
Oopperassa oli kohtauksia, joissa tunsi yleisönkin pidättelevän hengitystään niin, että olisi kuullut höyhenen putoavan.
Toivon tälle produktiolle onnea ja menestystä jatkossakin. Menkää ystävät katsomaan, mitä Savonlinnassa osataan ja tehdään musiikin parissa.

Oopperassa tulivat hienosti esiin Savonlinnan oopperajuhlien syntyvaiheet.

Pertti Järvisalo
Oopperasta nauttinut kuulija
Savonlinna