Lukijalta: Sähkösopimuksen huima hinnannousu

Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota sähkön hintoihin? Minulla päättyy kesäkuun lopussa sopimus Lumme Energiasta, hinta 4,44 euroa per kWh. Sain yllättäen jo tammikuun alkupuolella tarjouksen jatkosopimuksesta, joka oli kuulemma tiukka hinta myötäillen kustannusten nousua. Uusi hinta olisi 1.7. alkaen 5,39 euroa per kWh. Nousua siis +21,4 %, joka on aika rivakka määrä.

Kysyessäni perusteita hinnan nousulle, sain vastauksen, että kaikkien hintojen yleisestä noususta ja valitettavasti sille ei voi mitään. Sopimuksessa oli peruutusaikaa 14 vrk. Ihmettelin kyllä miltei puoli vuotta ennen sopimuskauden päättymistä saamaani tarjousta. No, tein kuitenkin jatkosopimuksen vakuuttuneena pitkäaikaisen sähköntoimittajan aiemmin osoittamasta luotettavuudesta.

Kun tuo peruutusaika oli kulunut ja viikko sen ylikin, julkaistiin Rakentaja-sivuston kilpailuttamat sähkön hinnat sivuston käyttäjille. Em. sivusto ei ole mikään salaseura, vaan sinne on jokaisella mahdollisuus liittyä seuraamaan remontoinnin ja rakentamisen asioita.

Kilpailutuksen alin hinta oli Vattenfallin tarjoama 4,82 euroa per kWh. Myös kk-maksu oli euron verran pienempi. Omalla kohdallani ei ollut enää mitään tehtävissä, sillä SSSOY:n Lumme-sopimuksen peruutusaika oli jo umpeutunut muutamaa päivää aiemmin.

Kun tuo peruutusaika oli kulunut ja viikko sen ylikin, julkaistiin Rakentaja-sivuston kilpailuttamat sähkön hinnat sivuston käyttäjille.

Heräsi vahva epäilys, että SSSOY teki minulle ja ehkä monelle muullekin kunnon kuppausjekun. Rakentaja-sivusto oli aivan varmasti pyytänyt tarjouksen myös Lumme-sähkön hinnasta. Ja SSSOY tietoisena omasta korkeasta hinnastaan oli räknännyt päivämäärät ja lähettänyt kiireesti asiakkaalleen tiukan hinnan -tarjouksensa. He ovat tehneet sen tietoisena siitä, ettei asiakas pysty enää peruuttamaan tekemäänsä jatkosopimusta silloin, kun Rakentaja-sivuston keräämät hinnat tulevat julki.

Onko minussa vikaa? No, on tietenkin! Hötkyilin tekemään jatkosopimuksen mallilla ”asia kuntoon nopeasti ja helposti”. Koska tähän ei voi kirjoittaa vahvempia sanoja, niin totean, että harmittaa kovin!

Markku Ukonaho

Savonlinnan mökkiläinen

Kommentoidut