Lukijalta: Koulutuspaikat turvaavat rautatiesiltaa paremmin

Seppo Hannikainen (IS 23.9) kysyi, mihin hallitus ja sen paikalliset edustajat unohtivat Laitaatsalmen rautatiesillan. Meistä kukaan ei ole unohtanut siltaa, mutta nyt kun kompensaatiopakettia kaupungille mietittiin, halusimme satsata sellaisiin kohteisiin, jotka tuovat kaupungille lisää elinvoimaa mahdollisimman pitkäkestoisesti ja kustannustehokkaasti. Ja sitä rautatiesilta ei olisi taannut.

Vaikka vajaan 20 miljoonan euron siltaan olisi saatu rahat ja silta kuntoon, radalla ei olisi liikkunut junia ennen sen sähköistystä. Ja sen taas arvioidaan maksavan Pieksämäki—Parikkala-välillä noin 100 miljoonaa.

Siksi kaupungille ja kaupunkilaisille parempi ja vaikuttavampi ratkaisu olivat 150 uutta koulutuspaikkaa sekä lupaus Parikkalan rajanylitysaseman avaamisesta, jotka turvaavat osaamistamme, elinkeinoelämäämme sekä myös jo nyt toiminnassa olevaa rautatieliikennettä Savonlinnan ja Parikkalan välillä. Huutokosken rataa, joka on myös sekä kaupungin että maakunnan edunvalvonnan tavoite, emme silti unohda. Toivottavasti sen aika tulee vielä.

Heli Järvinen
Kansanedustaja (vihr.)
Kerimäki

Uusimmat uutiset

Kommentoidut