Lukijalta: Vanhusten älytön pompottaminen olisi lopetettava

Ajatelkaapa asiaa potilaan kannalta. Hän asuu pitkien matkojen takana ja tulee apteekkiin hakemaan lääkkeitään eikä saakaan niitä. Sanotaan, että vasta yhden, kahden päivän päästä.

Kela ja lääkärit ovat ruvenneet pompottamaan sairaita vanhuksia näitten lääkenarkomaanien takia. Ei sairas vanhus syö lääkkeitä niin kuin leipää. Me pidämme tarkasti siitä huolen, ettei tule ylilyöntejä. Meillä on lokerikot, joihin on annosteltu aina päiväkohtaiset lääkeannokset.
Nämä lääkenarkomaanit on syytä toimittaa hoitoon. Ajatelkaapa sitä asiaa potilaan kannalta, että hän asuu pitkien matkojen takana ja tulee apteekkiin hakemaan lääkkeitään eikä sitten saakaan niitä. Sanotaan, että vasta kahden tai yhden päivän päästä.
Minä soitin apteekkiin ja kysyin, että saanko minä lääkkeeni. Sieltä vastattiin, että lääke on varattu, mutta kun menin sitä lääkettä hakemaan, enpä minä sitä saanutkaan. Sanottiin, että saatte lääkkeenne vasta huomenna.
Tämä älytön vanhusten pompottaminen olisi lopetettava, ettei tulisi näitä turhia hakumatkoja. Jos ihminen asuu 25 kilometrin päässä, niin hänelle tulee tämän turhan ajomatkan takia edestakaisena matkana 50 kilometriä. Onko tämä oikeaa toimintaa, kysyn vaan.
Joku järki tässä asiassa pitäisi sentään olla niin lääkäreillä kuin Kelallakin. Älkää pompottako muita sairaita vanhuksia, vaan pankaa lääkenarkomaanit hoitoon. Minä en ole lääkenarkomaani.

Eino Honkanen
Kerimäki

Joku järki tässä asiassa pitäisi olla niin lääkäreillä kuin Kelallakin.