Lukijalta: Muutama ajatus uusille edustajille

Tämän alueen kansanedustajaehdokkaat eivät ainakaan lehdistön kautta kiinnittäneet mitään huomiota Laitaatsalmen rautatiesillan toteuttamiseen. Hieman ihmetyttää, sillä tulevaisuutta ajatellen silta voisi olla hyvinkin merkittä.

Uusi silta varmistaisi mahdollisuudet rautatien laajenevaan käyttöön länteen päin niin tavara- kuin matkustajaliikenteelle.

Olihan aikoinaan laajakin ns. Sininen linja -suunnitelma. Voidaan myös kysyä, että pitkäänköhän matkustajaliikenne Parikkalaan säilyy. Rohkenen veikata, että ei pitkään, jollei rataosuudelle saada lisää käyttöä.

Lisääntyvä matkailu pitänee tämän kaupungin hengissä, mutta sitä on kehitettävä myös talven osalta. Olisikohan Kemin mallin mukainen laivaristeily ympäri kaupungin keskustan jotain, ainakin se olisi Suomessa ainutlaatuista — siis talviristeily.

Olen usein aiemminkin ehdottanut, etteikö Haislahden rantaan, entisen syväsataman kohdille voisi rakentaa näitä lomaosakkeita, joilla olisi loistavat venepaikat äärellään. Mitään ei vietäisi pois kaupunkilaisilta , mutta ehkäpä saataisiin lomaosakkeisiin varakkaita asujia ja huvipurret eteen Monacon malliin.

Lopuksi todettakoon, että tämä säästämisvimma kaupungin osalta vaikuttaa surmakierteeltä. Olisi pikemminkin lisättävä palveluita, jotta maksukykyiset eläkeläisasujat tuntisivat Savonlinnan kiinnostavaksi asuinpaikaksi ja siinä sivussa syntyisi ainakin hoitoalalle työpaikkoja.

Seppo Hannikainen
Savonlinna