Lukijalta: Koveneeko poliittinen retoriikka?

Harri Manskinen kirjoitti varsin ajankohtaisen pääkirjoituksen otsikolla poliittinen retoriikka kovenee (Itä-Savo 28.7.).

Olen samaa mieltä kuinka sopimatonta on perussuomalaisen kansanedustajan Peltokankaan taholta nimitellä hallitusta alatyylisesti. Peltokangas ja Perussuomalaiset saivat todellakin hetkensä some-julkisuudessa Suomen kesän hiljaisimpaan uutisaikaan niin kuin Harri Manskinen totesi.

Mutta olisiko medialla myös vastuu poliittisen retoriikan kovenemisesta? Perussuomalaisten näkökulmasta on hyvin valikoivaa ja ahdistavaa se, että media ei kirkuvasti uutisoi Jämsän perussuomalaisen kaupunkivaltuutetun Pekka Katajan murhayrityksestä. Vasaralla päähän hakkausten lisäksi Pekka Kataja kärsii jälkitraumoista, kun kuolema tuli niin lähelle.

Ihmettelen suuresti, kun tämä poliittinen murhayritys ei mediaa kovinkaan kiinnostanut, saati sitten Marinin hallituksen sisäministeri Ohisaloa? Olisiko syynä se, että kohteena oli vain perussuomalainen? Näin me kysymme ja samalla sisimmässä on harras toive median tasapuolisuudesta.

Vaikka Harri Manskinen on toista mieltä, niin rohkenen väittää, että puhemies Anu Vehviläisen (kesk.) vetoomus kansanedustajien arvokkaaseen käyttäytymiseen ja Ville Tavion (ps.) vakuuttelu halusta profiloitua asiakeskusteluihin, vaikuttavat vahvasti kansanedustajien käytökseen. Tämä vaikutus ulottuu myös kuntatason politiikkaan. Savonlinnan perussuomalaisen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Juha Kukkonen täsmensi minulle, että politiikassa huomio haetaan pelkästään työnteolla savonlinnalaisten hyväksi, eikä millään julkisuustempulla ja roisilla kielenkäytöllä. Tämä ohje on hyvä kaikille poliittisille toimijoille yli puoluerajojen.

Siksi en voi yhtyä Harri Mantsisen arvioon "poliittiselle keskustelulle pöydän pyyhkiminen hyvillä käytöstavoilla on silti myrkkyä." Tosiasia on se, että arvostava asenne tuo paremmin esille omat poliittiset tavoitteet. Näin ainakin uskon ja Toivon.

Raimo Luukkanen

Perussuomalainen

Savonlinna

Tekstiä korjattu 1.8. klo 11.30 Juha Kukkonen n Perussuomalaisten Savonlinnan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja ei piirin puheenjohtaja.