Lukijalta: Kansalaisaloite – oikeaa lähidemokratiaa verkossa

Kansalaisaloite.fi-sivusto on erittäin hyvä paikka käydä tutustumassa mitä parhaimpaan lähidemokratian toteuttamiseen arkitodellisuudessa. Siellä voit kannattaa mitä tahansa kansalaisaloitetta. Se vaatii ainoastaan vahvan tunnistautumisen omilla pankkitunnuksillasi.

Tämä jos mikä on suora valtatie päätöksentekoon Arkadianmäelle. Läpimenoon tarvitaan edelleen nuo 50 000 allekirjoitusta. Määrää ei missään tapauksessa tule lisätä, vaikka Mauri Pekkarinen sitä vaatiikin. Hänen perustelunsa ontuvat.

Eduskunta ei todellakaan tukehdu aloitteiden määrästä. Pekkarinen näkee mörkönä aidon kansanvallan toteutumisen. Todella outoa puhetta pitkän linjan kokeneelta poliitikolta. Todella outoa puhetta henkilöltä, jonka kansa on valinnut demokratian edistämis- ja toteuttamistehtävään.

Kansanedustajat edustavat kansaa. Vai edustavatko he sittenkin vain omaa puoluettaan, omia intressipiirejään ja omia tavoitteitaan? Ovatko he sittenkin vain valtaapitävien juoksupoikia? Tiedän, että joukossa on paljon hyviä kansanedustajia. Valta tosin voi turmella ihmisen. Ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti. Edustaja Pekkariselta on hämärtynyt hänen ensisijainen tehtävänsä kansanvallan toteuttajana.

Kansanäänestys on toinen erinomainen tapa saada kansalta vastaus asiaan kuin asiaan. Tosin hivenen työläs toteuttaa käytännössä ja siksi poliitikot eivät siitä niin kauheasti perusta.

Rohkaisenkin lähtemään suoran lähidemokratian tielle allekirjoittamaan hyvinä pitämiäsi aloitteita Kansalaisaloite.fi-sivustolla.

Antti Kivimäki
Puheenjohtaja (kd.)
Pieksämäki