Lukijalta: Sosterin jättisäästöt

Itä-Savo uutisoi tiistaina 15.9. toimittaja Jaana Hännisen toimesta Savonlinnan kaupungin valtuustonkokouksessa käytyä keskustelua, Sosterille esitettävistä kolmen miljoonan jättisäästöistä Savonlinnan kaupungin talouden tasapainottamiseksi.

Hänninen kirjoittaa allekirjoittaneen sanoneen, miksei säästetä mieluummin lentoliikenteen tukemisesta kuin Sosterin menoista. En suinkaan sanonut niin.

Sanoin puheenvuoroni alkuun Tuukka Suomalaiselle (kesk.), kun hän totesi täällä vallitsevan jonkinlaisen Sosteri hurmoksen, että olen todella hurmoksessa Sosteriin ja sen tuottamiin palveluihin ja nyt on kysymyksessä arvot. Täällä valtuustossa kukaan ei kauhistele sitä, että koronaepidemian aikana Savonlinna on maksanut noin puoli miljoonaa euroa (25 000 euroa viikossa) lentoliikenteestä, vaikka tänne ei ole lentänyt yhtään reittikonetta sinä aikana.

Samaan aikaan joidenkin mielestä ollaan valmiita leikkaamaan kolmemiljoonaa, meille kaikille tärkeistä ja laadukkaista Sosterin tuottamista sosiaali- ja terveyspalveluista. Siksi kannatin Eija Stenberg (sd.) esitystä, että Sosterin säästöesitys poistetaan.

Esa Valkonen

Kaupunginvaltuutettu (vas.)

Kommentoidut