Lukijalta: Miten Kultakivi-tilan kaupat menivät?

Eino Riiali oli vauhdissa Itä-Savon lehtijutussa. Oikaisen kuitenkin muutaman väärän tiedon.

Einon kovasti mainostama "sukutila" oli parikymmentä vuotta sitten myynnissä pakkohuutokaupassa, missä ostin sen korkeimmalla tarjouksella. Einon mukaan heidän korkeampaa tarjousta ei muka hyväksytty.

Riialit eivät tehneet huutokaupassa minkäänlaista tarjousta.

Heti huutokaupan jälkeen alkoi kuitenkin suvun voimin ralli, jolla vaadittiin minua myymään tila. Einokin soitteli ahkeraan ja pyyteli anteeksi mm. huutokaupasta Puruvesi-lehteen antamiaan vääriä tietoja.

Hyväluontoinen kun (valitettavasti) olen niin lopulta suostuin myymään. Juuri tämän tilan kautta on hyväksytty tielinjaus omistamalleni Kultakivi1 -tilalle.

Tiepäätöstä Riialit ovat vastustaneet kaikin keinoin. Eino kertoo lehden mukaan hakevansa Maaoikeudelta ennakkopäätöstä. Saahan sitä hakea.

Eino yritti mutkistaa tieasiaa muun muassa ilmoittamalla että tiealueella kasvaa kangasvuokkoja. Hän ei kuitenkaan arvannut, että maaoikeuden jäsenet ja uskotut miehet tulisivat tarkistamaan asian paikanpäällä.

Yhtään kangasvuokkoa — edes lehtiä tai juuria — ei löytynyt.

Tällaisia esimerkkejä olisi näiden vuosien ajalta vaikka miten. En ole kuitenkaan asiasta stressiä ottanut. Olen ollut kokouksissa mukana vain kerran.

Muilta osin olen luottanut ammattilaisiin ja yleiseen oikeudenmukaisuuteen —  hyvin tuloksin.

Veikko Heinonen

Savonlinna

Kommentoidut