Lukijalta: Veneilykeskus Törninpyörään

Tein viime valtuuston kokouksessa valtuustoaloitteen Veneilykeskuksesta Törninpyörään. Aloitteeseeni yhtyi parikymmentä muutakin valtuutettua.

Tätä on jo monta vuotta sitten esittänyt muun muassa Jouko Koikkalainen ja kun kolmisen vuotta sitten pohdittiin kompensaatioita Savonlinnalle OKL:n menettämisen johdosta, sain nämä veneilykeskussuunnitelmat Sampsa Pennaselta. Silloin selviteltiin myös niitä kustannuksia, joita hankkeen toteuttaminen aiheuttaisi ja päädyttiin noin 2—2,5 miljoonaan riippuen vähän siitä, mitä kaikkia rakenteita ko veneilykeskus sisältäisi.

Tämä asia on mielestäni juuri nyt syytä ottaa nopeasti harkintaan, kun Savonlinna on vihdoin saamassa maan hallitukselta tukipaketin kokemiemme menetysten korjaamiseksi.

Pikaisesti on päätettävä, millaisia kehittämistoimia haluamme. On puhuttu paljon uusista koulutuspaikoista ja niitä todella tarvitsemme ja niitä meidän kannattaa haluta tänne. Mutta koulutuspaikkoihin voi liittyä myös haasteita, jos niiden koulutuspaikkojen vetovoima ei pidemmän päälle ole riittävä.

Näin ollen meidän kannattaa haluta tänne myös investointeja, joilla varmistetaan seutukuntamme tulevaisuutta monipuolisesti. Tässä yhteydessä kannattaa huomioida erinomainen sijaintimme Saimaan keskellä. Savonlinna on mitä sopivin paikka veneilykeskukselle. Kun tällainen hyvä suunnitelma veneilykeskuksen perustamisesta Törninpyörään on ollut valmiina jo monta vuotta, niin on helppo lähteä viemään hanketta eteenpäin.

Nyt ei edes tarvitse kuin vähän ajantasaistaa suunnitelmaa ja tehdä sen pohjalta kunnon koko Saimaan aluetta palveleva veneilykeskus.

Meillä on ollut haasteita riittävän laadukkaista palveluista veneilijöille. Veneilijät ovat jo rannikkoalueilla tottuneet hyviin palveluihin veneilysatamissa ja nyt sellaista palvelua olisi tämän veneilykeskuksen kautta tarjottavissa myös Saimaalla. Saimaan vetovoima veneilijöiden keskuudessa on kiistattomasti kasvamassa, mutta sen vetovoiman lisäämiseksi palveluiden on oltava myös tarpeeksi laadukkaita.

Veneilykeskus muine palveluineen ja kymmenine venepaikkoineen parantaisi koko seutukunnan alueen mahdollisuuksia saada merkittäviä tuloja lisääntyvän veneilyn ja siihen liittyvien palveluiden kautta. Luonnollisesti järkevää olisi, että veneilykeskuksen yrittäjästä järjestettäisiin kilpailutus, jota kautta valittaisiin, mikä taho/yritys toimisi vastuullisena vetäjänä veneilykeskuksessa.

Jarkko Wuorinen
Kaupunginvaltuutettu (kesk.),
Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja

Uusimmat uutiset

Kommentoidut