Lukijalta: Tapahtumien markkinointia osattava ja resurssoitava kunnolla

Savonlinnan on laitettava lisää resursseja viestintään ja markkinointiin.

Etelä-Savo on kesätapahtumien maakunta.
Meillä on monia sellaisia tapahtumia, joita aidosti voidaan kutsua valtakunnallisiksi ja jopa kansainvälisiksi. Tapahtumiemme kärjessä ovat Oopperajuhlat, Saimaa Summit, Puruvesi Pop, Mikkelin musiikkijuhlat, Päämajasymposium, St Michel -ravit, ja Big Wheels Pieksämäellä. Tänä kesänä erityinen vetovoimalisä ovat Mikkelin Asuntomessut.
Tapahtumia järjestetään osin talkoovoimin, mutta se ei enää tahdo riittää. Ammattimaiseen toteutukseen tarvitaan monipuolista tapahtumien järjestämisosaamista ja etenkin hyvää markkinointia. Ja kun halutaan mahdollisimman hyvää vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta, niin silloin korostuu viestintä- ja markkinointiosaaminen. Lisäksi tietysti tarvitaan riittäviä taloudellisia resursseja. Muutamalla tuhannella eurolla ei ole mahdollista järjestää kunnon tapahtumia.
Korkeatasoisilla tapahtumilla saadaan merkittävästi lisättyä mielenkiintoa maakuntaamme ja etenkin seutukuntiamme kohtaan. Kun herätetään positiivisia mielikuvia seuduista, tulokset monesti näkyvät siten, että yritystoiminta voi hyvin ja myös lisääntyy.
Kun kykenemme luomaan omille alueillemme aktiivista ja tulevaisuudenuskoista asennetta, niin se näkyy myös pidemmän päälle työpaikoissa ja palveluissa.
Tasokkaat tapahtumat tuovat maakuntaamme valtakunnan ja kansainvälisenkin tason päättäjiä. Heidän avullaan on mahdollista lisätä maakuntamme ja seutukuntiemme tunnettuutta ja mahdollisuuksien esilletuontia.
On huomattavasti helpompi markkinoida sellaista seutukuntaa, joka tulee tunnetuksi siellä vierailevien todellisten päättäjien kautta, sillä kun mielenkiinto kohdistuu vaikutusvaltaisiin henkilöihin, se automaattisesti lisää mediassa mielenkiintoa kyseistä aluetta kohtaan. Tämä korostuu etenkin silloin, kun vierailulle on tulossa todellisia kansainvälisen tason johtohenkilöitä. Silloin markkinointi on kohdistettava juuri siihen maahan, josta johtohenkilö tulee.
Savonlinna on sellainen paikkakunta, jossa erityisesti korostuvat monipuoliset mahdollisuudet. Kuukauden mittaiset oopperajuhlat tuovat Savonlinnaan paljon niin elinkeinoelämän kuin poliittisen tason johtavia henkilöitä. Kun meitä kohtaan on mielenkiintoa monella tasolla, niin sen hyödyntämisen on helpompaa.
Mikkelin vahvuutena on ollut viime vuosina se, että Mikkelistä lähtöisin olevia kovia vaikuttajia on saatu esiintyjiksi Päämajasymposiumiin. Sen lisäksi Mikkeli on satsannut asuntomessuihin. Pieksämäki on nyt panostanut korkeatasoiseen vaellusreitistöön satoja tuhansia euroja.
Savonlinnankin on voitava laittaa lisää resursseja viestintään ja markkinointiin, sillä vain ammattimaisella toimintamallilla saamme kehitettyä yhtä kivijalkaamme, matkailua ja kulttuuria.

Jarkko Wuorinen
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Savonlinna

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.