Lukijalta: Veneilykeskushanketta ei ole torpattu

Itä-Savon lehtijutun 17.8. otsikko on ”Törninpyörälle täystyrmäys”, niin moni tuli lukeneeksi vain otsikon ja päätteli siitä, että ei ole tulossa veneilykeskusta Savonlinnaan. Juttu kyllä kertoi, mitä elinkeinojaosto on asiasta lausunut ja se ei tarkoittanut sitä, etteikö olisi kannatusta veneilykeskukselle, joskin sen sijoittamiseen Törninpyörään elinkeinojaosto ei lämmennyt.

Olennaista aloitteessa ei ollut se, että veneilykeskuksen pitäisi olla Törninpyörässä, vaan se, että tänne keskustan lähelle pitäisi tehdä veneilykeskus muine sen yhteyteen liittyvine palveluineen.

Tein valtuustoaloitteen kunnianosoituksena tuon aloitteen jo viitisenkymmentä vuotta sitten esittänyttä Jouko Koikkalaista kohtaan. Hän oli silloin paljon ajastaan edellä. Nyt veneilykeskushanke on alkanut muistuttaa puoli vuosisataa vellonutta aietta Savonlinnan ohitus-/rinnakkaistiestä, joka viimein saatiin maaliin muutama vuosi sitten. Tällä hetkellä lähes kaikki savonlinnalaiset myöntävät, että ohitus-/rinnakkaistie on hyvin maisemaan sopiva ja toimiva väylä.

Toivoisin, että veneilykeskus muine palveluineen saataisiin aikaiseksi jollain tavalla, sillä tärkeätä ei ole, kuka tai mikä taho sen toteuttaa, vaan se, että sellainen saadaan tehtyä Saimaan järvialueen keskeisimpään kaupunkiin.

Tällä hetkellä monet veneilijät ajavat Savonlinnan ohi, kun täältä ei ole saatavissa heidän tarvitsemiaan palveluita. On olemassa sanonta: ”On parempi ideoida jotain, jota muut kritisoivat kuin olla ideoimatta mitään ja vain kritisoida muita”. Sanonta sopinee tähän yhteyteen.

Jarkko Wuorinen
Kaupunginvaltuutettu (kesk.)
Savonlinna

Uusimmat uutiset