Lukijalta: Seurakuntiemme teologiasta vastaavina viranhaltijoina sanoudumme irti Pride-kampanjasta

Viime päivinä seurakuntalaisia on pöyristyttänyt tieto siitä, että Suomen evankelis-luterilainen kirkko on ryhtynyt Helsinki Pride -tapahtuman viralliseksi tukijaksi. Päätöksen tästä on tehnyt kirkkohallituksen johtoryhmä. Kansliapäällikkö Pekka Huokuna perustelee osallistumista näin: ”Helsinki Priden kumppanien teema ’avoin kaikille’ on sopusoinnussa sen kanssa, että myös kirkon perussanoma armosta ja rakkaudesta on tarkoitettu jokaiselle ja että kirkossa on tilaa kaikille.”

Pitää tietenkin paikkansa, että kirkon sanoma on tarkoitettu jokaiselle, sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta. Tästä huolimatta ei voida sivuuttaa sitä tosiasiaa, että Setan järjestämän Pride-kulkueen taustalla vaikuttaa gender-ideologia, joka on selkeästi vastoin Raamatun, Kristuksen kirkon yhteisen Tradition ja oman kirkkomme opetusta ihmisestä, avioliitosta ja seksuaalietiikasta.

On selvää, että kirkkohallituksen johtoryhmä on ylittänyt valtuutensa ja kävellyt yli Raamatun sanan ja kirkolliskokouksen. Johtoryhmä ei voi tehdä Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa koskevia päätöksiä. Seurakuntiemme teologiasta ja hengellisestä elämästä vastaavina viranhaltijoina ja kirkolliskokousedustajina sanoudumme irti Pride-kampanjasta. Silti seurakunnissamme on edelleen tilaa kaikille, sukupuolesta, poliittisesta vakaumuksesta, rodusta, yhteiskunnallisesta asemasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Mielestämme kirkosta eroaminen ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu.

Seurakuntalaisten pöyristyminen on ymmärrettävää, kuten myös se, että monet harkitsevat kirkosta eroamista Pride-jupakan vuoksi. Mielestämme kirkosta eroaminen ei kuitenkaan ole oikea ratkaisu. Kirkkohistorian perusteella ei ole mitenkään erikoista, että jokin vieras ideologia pyrkii soluttautumaan kirkkoon.

Monet kerrat sellainen on myös onnistunut, maallisten vallanpitäjien ja heidän kirkollisten kannattajiensa avustuksella. Jos uskovat olisivat silloin eronneet kirkosta, mitä siitä olisi seurannut? Se, että meillä ei enää aikoihin olisi ollut Kristuksen kirkkoa eikä hänestä kertovaa evankeliumia.

Kehotamme kaikkia kristittyjä muistamaan seuraavat Raamatun sanat: ”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room. 12:2). Jo melko vähäinen Raamatun tutkiminen osoittaa, että gender-ideologia ei ole Jumalan tahdon mukaista.

Sammeli Juntunen
Savonlinnan srk:n kirkkoherra

Arto Antturi
Pitäjänmäen srk:n kirkkoherra

Jari Kemppainen
Pälkäneen srk:n kirkkoherra

Heikki Pelkonen
Launeen srk:n kirkkoherra