Lukijalta: Päättävätkö muut puolestamme, jos yksimielisyyttä ei ole?

Itä-Savo kertoi 26.6. keskustan Savonlinnan valtuustoryhmän maakuntanäkemyksistä

Totta on että olemme saaneet tilaisuuden ”kilpailuttaa” maakuntia ja vielä kerran tutkia kumman kainalossa sairaalan ja kaupungin tulevaisuus on paremmin turvassa.

Se että tilaisuus saatiin perustui siihen harvinaiseen tosiasiaan että olimme yksimielisesti Pohjois-Savon sotesuunnan kannalla.

Pelottaa hieman, että ei kai vaan tämä uusi punnintamahdollisuus johda fifti-sixti tilanteeseen, jolloin varmaan päätös taas tehdään puolestamme jossain muualla ja se ei välttämättä ole etujemme mukainen.

Hyvä kun saadaan tutkia, ja tutkitaan ihmeessä. Niin kauan, kunnes jotain merkittävää uutta ilmenee, pysyn kyllä syksyllä ottamassani Pohjois-Savo-kannassa. Sairaalan ja koulutuspaikkojen säilyminen todettiin tärkeimmäksi elinvoiman säilymisen kannalta ja asian parhaiten tuntevat päättäjämme totesivat että Pohjois-Savo on oikea ratkaisu.

Veikkaan että itseni lisäksi moni muukin jo silloin lokakuussa ymmärsi että sotesuunta hyvin todennäköisesti merkitsee myös maakunnan vaihtoa. Erillinen sotemaakunta oli kyllä hyvin savonlinnalainen käsite.

Olli Österlund

kaupunginvaltuutettu (kesk.)

Savonlinna

Luetuimmat