Lukijalta: Jeesus elää nykyisinkin, kas siinä väite

Satu Valkonen, Esko Aspivaara, Sammeli Juntunen, Matti Turunen ynnä Jukka Laaksonen ovat kevään aikana paiskanneet Itä-Savossa sananrieskaa ja keittäneet infoähkysoppaa velasta / synnistä / ohiampumisesta ja Jeesuksesta. Uskonsa ja mielipiteensä perustaksi he ovat Raamattu-nimisestä kirjastosta ja arkeologien ynnä muiden tieteilijöiden tuotoksista esittäneet otteita vuosituhantiseen tapaan.

Ihmiskunnan suuret kysymykset siis näyttävät pysyvän medioiden otsikoissa Suomen vaalitaistoaikanakin. Vielä ei ole kuitenkaan selvää vastausta löytynyt edes kysymyksiin, mitä on aika tai mitä ihmisessä todella tapahtuu hänen antaessaan anteeksi. Eikä edes se ole tieteellinen totuus, että ihmiset voivat estää maapallon lämpömuutoksia.

Monella herää kysymys: turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta, kaikilla on oma totuutensa yms., mitä tässä totuutta etsiskelemään – varsinkaan aamulehteä lukiessa?

Edellisistä huolimatta elämä – ja jumalatappelu – jatkuu varsinkin kuolemien lähestyessä. Sille voi aivan hyvin antaa nimen Jumalan kutsu, vaikka siitäkin voi tulla jatkotappelu ja siinä on väkisinkin mukana sellainen hahmotus, että Jeesus elää nykyisinkin maapallolla eikä ole joku historian hämärässä taistellut roomalaisten vastustaja.

Eipä ole tässä lehtisanailussa tämmöinen ollut päällimmäisenä, vaikka rippikouluissakin siitä puhutaan.

Juhani Heiska
Savonlinna