Lukijalta: Hiertääkö herne patjan alla?

Helsingin Sanomien viimeaikaisia otsikoita: Miltä tuntuisi 170 tuntia lisää työtä vuodessa ilman ylityölisiä? Ja monia kiky-otsikoita.

Toisessa maailmansodassa miehitettiin 25 maata. Kahta ei miehitetty — Englantia saarellaan ja Suomea.

Tammenlehväsukupolvi pysäytti Neuvostoliiton suurhyökkäyksen 1944 — ainoana maailmassa.

Se luovutti kymmenesosan maastamme, asutti yli 400 000 evakkoa, perusti 100 000 asutustilaa, hoiti 90 000 kaatuneitten ja 200 000 sotainvalidien omaiset, sotakorvauksina rakensi laivoja niin paljon, jotka peräkkäin asetettuna muodostaisivat 30 km jonon, toimitti Neuvostoliittoon sotakorvaustavaraa 375 000 junavaunullista. Ja maamme vauraustaso oli kymmenesosa nykyisestä.

Se sukupolvi pelasti Suomen ja loi perustan tulevaisuudelle.

Se sukupolvi pelasti Suomen ja loi perustan tulevaisuudelle.

Sodan jälkeinen sukupolvi teki vuonna 1960 tilastokeskuksen mukaan 460 tuntia eli 20 % enemmän töitä, myös lauantaisin, kuin nykyinen sukupolvi, ilman mitään haitta-, sunnuntai- tai muita korvauksia kuukausipalkalla.

Menikö vuosi 1990 huonosti? Siitä bkt:mme on kasvanut 41 % ja vuodesta 1945 kaksitoistakertaisesti! Sukupolvi nosti maamme sodan jälkeisestä alhosta kovaan kehitykseen.

Nykyinen länsimainen, kapitalistisen itsekäs sukupolvi on kymmenessä vuodessa kaksinkertaistanut valtion velan. Sipilän sanontaa lainaten reippaan vuoden vatuloinnin jälkeen tehtiin kiky-sopimus ja saatiin kuusi minuuttia lisättyä päivittäistä työaikaa. Nyt se on liikaa!

Samanaikaisesti pallollamme kuolee 25 000 ihmistä nälkään – joka päivä.

Hiertääkö herne patjan alla?

Matti Savonjousi
Evakkopoika Viipurista

Uusimmat uutiset

Kommentoidut