Lukijalta: Hallinto-oikeuden ratkaisu Nätkin koulusta

Kirjoitin (Itä-Savo 19.10.2019) että, osa keskustan valtuutetuista äänesti Nätkin koulun lakkauttamisen puolesta, kun olivat valmiita sulkemaan koulun, jossa on 1.–5.-vuosiluokkaa ja yli 120 oppilasta. Vaihtoehtona oli 1.–4.-vuosiluokkainen vuokrattava tilaelementti koulu viiden vuoden sopimuksella, tarvittaessa olisi käytetty optiovuosia.

Kaupunginvaltuutettu Jouni Matilainen (kesk.) vastasi 01.11.2019 Itä-Savon Mielipide-sivulla kirjoitukseeni, että väitteeni ei pidä paikkaansa. Olen edelleen sitä mieltä, että tavoitteena oli yksiselitteisesti saada näyttämään, että Nätkin koulun oppilasmäärä on niin alhainen ja, että se on helppo lakkauttaa. Nätkin koulun vuosiluokkia on vähennetty jo aikaisemminkin ja mikäli noin vuosi sitten ollut valtuustonkokouksessa hävinnyt vaihtoehto olisi voittanut, jossa vuosiluokkien määrä olisi ainoastaan 1.–4., niin melkoisella varmuudella koulu olisi lakkautettu viiden vuoden kuluttua.

Samoin totesin kirjoituksessani, että tekemäsi valitus hallinto-oikeuteen, oli pelkästään keino jarruttaa uuden 1.–5.-vuosiluokkaisen koulun saamista Nätkille. Vastatessasi kirjoitukseeni, kerroit kuinka sinä Jouni valtuustonkokouksessa, voisiko sanoa, jopa vaadit meitä valtuutettuja, jos emme suostu vaatimukseesi palauttaa asiaa uudelleen valmisteluun, niin tulet valittamaan hallinto-oikeuteen. Onneksi me 32 valtuutettua emme suostuneet, Jouni Sinun vaatimukseesi. Jouni olisit voinut kysyä ja kuunnella niitä oman valtuustoryhmäsi edustajia, jotka olivat voittaneen esityksen takana, jos et halua uskoa muiden valtuustoryhmien sanomisiin, että kannattaako tässä lähteä valittamaan.

Nyt kun hallinto-oikeus on antanut hylkäävän päätöksensä tekemääsi valitukseen, niin toivottavasti päästään nopealla aikataululla rakentamaan Nätkille uutta koulua. Ikävää tässä asiassa on, että koko kouluun ottoalueen sisällä asuvat savonlinnalaiset ihmiset (yli 3000) ovat joutuneet elämään epätietoisuuden keskellä, miten niinkin ison kaupungin osan tulevaisuudelle käy. Etenkin tulevien tai kouluiässä olevien lasten vanhemmat, ovat joutuneet elämään suuren epätietoisuuden keskellä.

Esa Valkonen

Kaupunginvaltuutettu (vas.)

Savonlinna

Uusimmat uutiset