Lukijalta: Make Lehtiniemi Great Again

Loistava päätös kaupungilta ostaa tuo kohde. Lehtiniemi on timantti kaupungin kupeessa Saimaan rannalla. Nyt asioita ajatellaan niin kuin kehittyvä ja toimiva yritys tekee. Katse kohti tulevaisuutta, eikä ainostaan yhtä tilikautta.

Tuo kohde mahdollistaa sen, että nyt meillä on tarjota isolle kotimaiselle tai mikseipä ulkomaalaiselle matkailu investorille sijoituskohde, joka on loistavalla paikalla ja helposti matkailijoiden saavutettavissa. 10 min lentoasemalta ja 20 min päässä kauppatorilta. Tulevaisuudessa, syväväylän siirtymisen johdosta jopa jäätie suoraan keskustaan on luonnon niin salliessa mahdollista.

Alueemme mahdollisuudet ovat valtavat kun ne vaan oikein silmin katsotaan. Itse emme välttämättä pysty näin läheltä edes näkemään kaikkea sitä potentiaalia jonka ympäristömme mahdollistaa. Strategian on nyt selkeästi lähdettävä haastamaan Pohjois-Suomen matkailukohteet! Meillä ei ole tuntureita, mutta meillä on paljon muuta parempaa mitä markkinoida.

Kesässä meillä ei ongelmia ole, mutta nyt on myös rohkeasti haastettava talvimatkailu ja sen tarjoama mahdollisuus. Ulkomaalaisen silmissä Winterwonderland; luonnon monimuotoisuus, talvikalastus, retkiluistelu, kelkka/husky safarit ja tietenkin se norppa mm. ovat ulkomaalaiselle elämyksiä joista moni on valmis maksamaan kun puitteet ovat kunnossa.

Oravissa, Punkaharjulla ja Rantasalmella nämä asiat jo tiedostetaan, mutta uskoisin sen olevan vaan näitäkin alueita vahvistava tekijä mikäli Savonlinnan ytimessä alkaisi pöhistä uudenlaista tekemistä. Uutta ja erilaista pitää myös keksiä.

Miten olisi ajatus investorille vaikka Suomen ensimmäisestä ”terapiapellosta”, jossa asiakas pääsee kokemaan lapsuuden hiekkalaatikkoleikit aikuisen silmin ammattitaitoisen henkilökunnan valvoessa. Alue, jossa kaivinkoneella kaivetaan, traktorilla ajetaan, puskutraktorilla pusketaan, räjäytetään jopa kivenmurikoita.

Lentokenttä avaa mahdollisuudet matkailun maailmanvalloitukseen! Alueemme tarvitsee selkeän brändäyksen ja järkevä/tehokas markkinointi aukaisee tuon ilmatien. Matkailun ympärille syntyy uusia yrityksiä, paluumuuttajia ja työtä, sekä nykyisten yritysten menestymismahdolllisuudet paranevat tulevaisuudessa.

Rohkeasti ja määrätietoisesti nyt etsimään isoa yhteistyökumppania, joka käynnistää Lehtiniemessä lumipalloefektin ympärivuotisen matkailun ympärille!

Pekka Turunen
Ex-ravintolayrittäjä,
tekninen lautakunta vpj.,
Savonlinnan kaupunginvaltuutettu (kok.)