Lukijalta: Syömällä pysyy terveenä ja kipu lähtee ajatuksella

Olin huhtikuussa Paviljongilla kuuntelemassa lääkäreiden vetämää toimintakyvyn ja kivun ennaltaehkäisevään hoitoon liittyvistä asioista. Varmasti hyviä ja päteviä alallaan. Pitkään kuulosti vain lääkettä, lääkettä, lääkettä. Miksi näin?

Eikö lääkärit ja lääketiede muista luonnonmukaisuutta, koska suurin syy sairauksien syntyyn on elimistön happamuus. Me syömme ja juomme itsemme "happamaksi" eli pääasiassa kypsennettyä, pitkälle jalostettua, prosessoitua ruokaa.

Ja mitä tulee kipuihin, niistäkin pääsee eroon ajatuksen voimalla. On ymmärrettävä, että ajatuskin on energiaa.

Tämä tietysti on aivan oman "koulukunnan" opintie. Vaatii hiukan pitemmän opiskelun kuin vain yhden kahvihetken. Pitää myös osata luopua erilaisista pelkotiloista.

Tässä esimerkki: Jos esim. on polvi tai kyynärpää kipeä, niin istu mukavasti, rauhoitu, rentoudu ja luo mielessäsi energiapyörre kyseiseen kipukohtaan. Muutama minuutti (10–15) riittää, uusiakin voi. Alkuun tuntuu turhauttavalta, mutta kyllä se siitä paremmaksi kehittyy – luota kykyihisi. Ja mikä parasta, ei seuraa lääkkeellisiä sivuvaikutuksia. Tämäkin vaatii harjaantumisen, kuten kaiken oppiminen. Täytyy myös ymmärtää, että ruuan kypsentäminen tuhoaa suurimman osan ravinteista ja sitä kautta vastustuskykykin heikkenee.

Odotin jotakin ulostuloa myös sairauksia aiheuttaviin syihin, eipä juuri kuulunut. Vähän omista kokemuksistani: Joitain vuosia sitten lääkärit kirjoittivat kaikenlaisia lääkkeitä. Loppuvaiheessa neljä eri antibioottikuuria eri vaivoihin. Silloin tuli mitta täyteen, nyt riitti! Ruokavalio entistäkin puhtaammaksi ja kaikenlainen lääkitys pois. Sanoin itselleni, että en ota vastaan sairauksia.

Jos jossain kohtaa tuntuu kivuliaalta, hoidan sen ajatusenergialla.

Nyt on mennyt monia vuosia ilman yskää, flunssaa tai muitakaan sairauksia. Ei ole tarttunut diabetesta, ei kihtiä, eikä muitakaan sen sortin muotisairauksia.

Noin 43 vuotta sitten jätin lihan pois, kahvi jäi noin 30 vuotta sitten ja Alkon tuotteista on kohta 10 vuotta.
Vauhtia kuitenkin on, olenhan vasta 81 vuotta ja poppaukon nimen saanut.

Mauri Hartonen
Savonlinna