Lukijalta: Pääministeri Antti Rinne ei pettänyt savonlinnalaisia

Tämä siksi, ettei totuus unohtuisi…

Kesällä 2018 SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vieraili Savonlinnassa ja lupasi tukea kaupunkia, mikäli SDP on pääministeripuolueena tulevassa hallituksessa. Samalla hän ihmetteli Sipilän hallituksen haluttomuutta ja kyvyttömyyttä huolehtia maan tasapuolisesta kehittämisestä sekä aktiivisesta aluepolitiikasta.

Nyt herääkin kysymys, mikä esti keskustan eteläsavolaisen ministerin ja savonlinnalaisen kansanedustajan ajaa tukipakettia läpi jo silloin? Nyt sitä kuitenkin hehkutetaan heidän aikaansaannoksekseen.

Sipilän hallitukselta tukipakettia ei tullut, hän petti savonlinnalaiset.

Savonlinnan demarit ovat aktiivisella työllään vaikuttaneet SDP:n keskeisiin päättäjiin ja tuoneet esille Savonlinnan ongelmat OKL:n siirron jälkeen jo ennen eduskuntavaaleja 2019. Ymmärtämys Savonlinnalle on ollut olemassa ja demarit ovat voineet luottaa omiin ministereihinsä ja kansanedustajiinsa. Voitiin odottaa tekoja, ei pelkkiä puheita.

Eduskuntavaalien jälkeen puolueen tulevia ministereitä ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaa lähestyttiin Savonlinnan kaupungin edunvalvontamuistiolla, joka sisälsi esityksenä Savonlinnan kaupungin keskeisimmät tavoitteet. Nyt jo näyttää siltä, että ne huomioitiin.

Parikkala—Syväoro-rajanylityspaikan kansainvälistäminen on ollut esillä jo monia vuosia, mutta nyt vasta pääministeri Antti Rinteen hallituksen toimesta se näyttäsi toteutuvan vuonna 2024. Tämä on erittäin tärkeä päätös koko alueen elinvoimaisuudelle tulevaisuudessa.

Savonlinnan keskussairaalan säilyminen yhteispäivystyksen sairaalana on meille erittäin tärkeää. Sipilän hallitus ei antanut mitään toiveita sairaalan säilymisestä, eikä paikallisen kansanedustajan uskallus riittänyt asiassa. Savonlinnalaisten demarien toimesta sairaalan toiminnan turvaaminen on huomioitu SDP:n ministerien keskuudessa. Nyt meillä on mahdollisuus säilyttää Savonlinnan keskussairaalan erikoissairaanhoidon päivystys.

Ihmetystä herättää voimakas uutisointi tukipaketista Etelä-Savon keskustalaisten ministerien aikaansaannoksena. Demarien ministeriryhmä kokousti Savonlinnassa elokuun lopulla ja jo silloin oli vahva tunne ja luottamus tulevista toimenpiteistä. Voidaan siis todeta, että tukipaketti Savonlinnalle oli vahvasti ja lähes täysin kiinni pääministeri Antti Rinteen vahvasta tahdosta ja ohjauksesta.

Eija Stenberg
Puheenjohtaja
Savonlinnan Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö ry

Uusimmat uutiset

Kommentoidut