Lukijalta: Kun OKL lähtee Kuninkaankartanonmäeltä, siirretään Taidelukio sinne Talvisalon koulun filiaalin kanssa saman katon alle

Kuninkaankartanonmäen taidekasvatuskeskittymä ei olisi lainkaan huono asia kaupungin imagolle.

Kaupunginjohtaja on aivan oikeassa siinä, että jos Savonlinnan opetustoimessa satsataan paljon koulujen seiniin ja muihin tiloihin, varsinainen opetus on vaarassa jäädä vähemmälle.
Siksi olisi suotavaa jatkaa keskustelua siitä, kumpi opetustoimessa on tärkeämpää: seinät vai opetus.
Seinistä keskustelu on Savonlinnassa sitä paitsi jumiutunut vain kyläkoulujen asemasta puhumiseen, jolloin omiin poteroihin on kaivauduttu aina vain syvemmälle.
Samaan aikaan kun kylä- tai kaupunginosakoulua toisensa jälkeen on ehdotettu lahtipenkkiin, kaikki muut vaihtoehdot tässä ”seinäkeskustelussa” ovat jääneet keskustelematta.

Niinpä nyt, kun OKL lähtee Kuninkaankartanonmäeltä, sen päärakennukseen jää suuri liikamassa opetustiloja. Tilalle tuleva Talvisalon koulun filiaali tarvitsee niistä vain osan, joten jopa pääosa päärakennuksen tiloista on vaarassa jäädä järkevää käyttöä vaille.
Näin ei tapahdu, jos vaikkapa Taidelukio siirretään Kuninkaankartanonmäelle saman katon alle.
Tilat siellä ovat olleet sopivat usealle sadalle aikuisopiskelijalle, joten tottahan toki myös lukioikäisille.

OKL on profiloitunut taide- ja taitoaineisiin, Taidelukio on sille looginen jatkaja.

Kun Savonlinnan OKL on profiloitunut taide- ja taitoaineisiin, Taidelukio on tietysti sille myös looginen jatkaja. Samalla tätä taidesuuntausta kannattaa levittää myös sen kanssa toimivaan alakouluun ja muodostaa siitä – ainakin osin – taidepainotteinen alakoulu.
Kuninkaankartanonmäen taidekasvatuskeskittymä ei olisi lainkaan huono asia kaupungin imagolle. Samalla kaupunki pääsisi myymään keskikaupungin sydämessä sijaitsevat Taidelukion nykytilat, joille rahakkaita ostajia ei taatusti tarvitsisi vuosikausia odotella.  

Jari Rusanen
Kirjailija
Savonlinna