Lukijalta: Launo Päivätie, tulee mukaan tekemään tulevaisuutta

Launo Päivätie kysyy kolumnissaan (Itä-Savo 3.11.), kuka sammuttaa valot. Pyydän, että Launo sytyttäisi valon päänsä sisällä sekä lopettaisi manaamisen ja kanssaeläjien kampittamisen.

Olen muuttanut Savonlinnaan pääkaupunkiseudulta kaksikymmentä vuotta sitten, ja siitä lähtien kuullut saman kysymyksen kerta toisensa jälkeen. Tuossa ajassa olen opiskellut, mennyt naimisiin, saanut kolme lasta, sijoittanut asunto-osakkeeseen tässä kaupungissa, tehnyt työtä, osallistunut paikallispolitiikkaan ja yhdistystoimintaan, perustanut yrityksen ja nyt vielä seurakuntavaaleissa pyrkimässä vaikuttamaan seurakuntaamme positiivisuuden lisäämiseksi.

Saman vaikutuksen väittäminen jatkuvaksi asukas-tappioksi on vääristelyä.

Launo Päivätien virheellisiin väitteisiin puutun sen verran, että opettajankoulutuslaitoksen lähdöllä on kertaluonteinen vaikutus Savonlinnan asukaslukuun.

Saman vaikutuksen väittäminen jatkuvaksi asukastappioksi on vääristelyä, joka toimittajan koulutuksen saaneen pitäisi ymmärtää. Negatiivisuuden ja virheellisten väittämien toistamisen, edes satiirisessa kolumnissa, soisi päättyvän.

Tosiasiat tulee tunnustaa, väestön ikääntyminen ja poismuutto ovat todellisia haasteita, mutta asian liioitteleminen ei myöskään ole sallittua tai millään tavoin järkevää.

Savonlinnassa tehdään paljon työtä valoisamman tulevaisuuden hyväksi. Positiivista suuntaa näyttävät sekä tänne syntyvät teolliset investoinnit, täällä toimivat yritykset, kaupunki ja monet aktiiviset yhdistykset ja yksittäiset ihmiset. Savonlinnalla on myös paljon mahdollisuuksia menestyä. Toisin kuin Päivätie kolumnissaan manaa, kulttuurikaupunkihanke on asia, jota Mikkelille ei olla ehdottamassa ja Mikkeli ei sitä meiltä myöskään voi ottaa pois.

Ystävällisesti kutsun Launo Päivätien mukaan työhön Savonlinnan seudun menestymisen puolesta, paikallislehteemme kirjoittavana hänellä on siihen erinomainen mahdollisuus, mutta myös mielestäni velvollisuus.

Heikki Härkönen
savonlinnalainen

Luetuimmat