Lukijalta: Avoimia kysymyksiä Pekka Nurmiselle

Minkälaista hintaa pyydät nykyisestä verkostosta Itä-Savon Vedeltä, kun he harkitsevat jopa uuden verkoston rakentamista. Sinähän sait konkurssipesältä aivan nimellisellä hinnalla, ilman kilpailuttamista. Voiko pyyntihintaa ilmaista sanalla ”kohtuuton”. Ymmärrät varsin hyvin, että me jatkossakin vettä ostavat maksamme sen laskuissamme tulevina vuosina.

Oletko matkailuyrittäjänä niin taitamaton, että annat olla paikan kiinni korkeasesonkinakin? Keneltä aiot laskuttaa menetetyt matkailutulot?
Korvaako Puikkari golf-yhtiölle se menettämät tulot? Korvaako yksityisille omistajille heidän menetyksensä? Mikä moittimasi otsikoinnin sanoista ei sovi tilanteeseen: ahneus, neuvottelukyvyttömyys, taistelutanner?

Vahinkoa on aiheutunut niin monelle taholle, että viattomuuden ja moitteettomuuden taakse vetäytyminen on sellaista harhauttamista, joka ei uppoa kenenkään kalloon. Puhumattakaan niistä, jotka hyväuskoisuutta ostivat Puikkarilta ja ovat nyt kärsineet kymmenien jopa satojen tuhansien eurojen tappiot. Jotkut ovat jopa jääneet täydelliseen velkaloukkuun.

Laista löytynee kohtia, joiden perusteella kaupat saataisiin ehkä purettua. Itä-Savon Vesi on toiminut myös asiakkaitaan vahingoittavalla tavalla, mutta se ei ole mediassa hyväntekijäksi julistautuneetkaan. Kokemattomuuttaan. Noin ennenkuulumatonta röyhkeyttä ei ole Itä-Savossa aikaisemmin todettukaan.
Otsikkoni tämän viikon aikaisemmassa lehdessä (Itä-Savo 17.7. Kerimaa – ahneuden, kyvyttömyyden ja mielikuvituksettomuuden taistelutanner) tuli näin todistettua.

Matti Laamanen
Evp hallitusten puheenjohtaja Kerimaassa